“Lelijke huizen bestaan niet”: vrouw toont trots het eenvoudige huis waarin ze woont - Curioctopus.nl
x
“Lelijke huizen bestaan niet”: vrouw…
Moeder gaat hardlopen en laat zoon alleen thuis slapen, man noemt haar “onverantwoordelijk” Een team van Japanse natuurkundigen en ingenieurs laat voorwerpen zweven via geluid

“Lelijke huizen bestaan niet”: vrouw toont trots het eenvoudige huis waarin ze woont

23 Augustus 2021 • Door Janine
12.211
Advertisement

Het huis is een heilige plek: het is de plek waar we opgroeien, waar we onvergetelijke momenten beleven, waar we onze toevlucht zoeken na een lange dag, waar we plannen maken. Huis staat niet synoniem voor luxe, grote kamers, enorme bedden, voorraadkasten vol eten, banken met zeer comfortabele kussens. Het huis is de plek waar we vrij zijn om te zijn wie we willen, om te doen wat we willen. Laura Miraflores deelde op haar TikTok-kanaal een video met een belangrijke boodschap: lelijke huizen of huizen om je voor te schamen bestaan niet.

Laura woont met haar man en kinderen in Santa Catarina Ayotzingo, in de staat Mexico. De vrouw toont trots haar huis. Er is geen behoefte aan rijkdom, lange tapijten, zilverwerk, meubels in kostbare materialen of kasten met onbeperkte ruimte: Laura laat vrolijk het huis zien waarin ze woont. Het is het huis waar ze haar kinderen heeft opgevoed, waar ze onvergetelijke momenten doorbracht.

Hoewel er alleen het essentiële in huis is en de vorm van het kleine appartement onregelmatig is, is het voor Laura perfect. De vrouw laat in de video het hele huis zien, legt uit welke werkzaamheden ze heeft gedaan, legt uit hoe blij ze is dat ze haar kinderen in dat huis heeft grootgebracht. De bakstenen zijn zichtbaar, in sommige kamers is er geen vloer van parket of tegels; maar er is een keuken, een badkamer, een douche, een woonkamer met banken, er zijn slaapkamers: er is alles wat je nodig hebt om comfortabel te leven.

Advertisement

“Dit is mijn huis, dus zoals je ziet bestaat een lelijk huis niet. Ik hield meteen van dit huis, het is allemaal in laminaat, maar het maakt me niet uit, het is van mij, van mijn man, mijn kinderen en wie ons maar wil komen bezoeken. Ik hou van mijn huis. Er is geen lelijk of bescheiden huis, als het maar is zoals het zou moeten zijn”.

Een huis hoeft niet weelderig te zijn: een eenvoudig huis is een waardig huis en arm zijn staat niet synoniem aan vuil. De omstandigheden van het huis zijn in feite niet perfect: het is mogelijk om gebreken te vinden, kenmerken die niet naar onze zin zijn. Maar Laura zet zich in om de kamers schoon en netjes te houden en nu is haar huis een spiegel van de geest van degenen die er wonen: bescheiden maar netjes en georganiseerd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt