Een school met 3 leerlingen op een afgelegen eiland in Schotland zoekt een directeur: de school biedt €66.000 per jaar

Janine

28 Augustus 2021

Een school met 3 leerlingen op een afgelegen eiland in Schotland zoekt een directeur: de school biedt €66.000 per jaar
Advertisement

We hebben allemaal, minstens één keer in ons leven, de behoefte gevoeld om ons dagelijks leven overhoop te halen en op zoek te gaan naar nieuwe prikkels: er zijn mensen die besluiten om het te doen door nieuwe mensen te ontmoeten, een reis naar afgelegen plaatsen te organiseren, te proberen hun gewoonten te verbeteren of hun baan op te zeggen om op zoek te gaan naar het beroep van hun dromen. De Fair Isle Primary School zoekt mensen die hun gewoontes willen opgeven: ze zoeken een directeur die op een afgelegen eiland in Schotland wil werken.

via dailymail

Advertisement

Carolina Hall/Unsplash

De school is gelegen op het meest afgelegen eiland van Groot-Brittannië, bevolkt door zeer weinig inwoners en gelegen tussen Orkney en Shetland. Wie zou de moed hebben om zijn gewoontes achter zich te laten om op een afgelegen plek te gaan wonen en te gaan werken? Waarschijnlijk degenen die willen grijpen wat de school als “een eenmalige kans in je leven” noemt. De school is namelijk op zoek naar een directeur die zich bij de rest van het personeel, bestaande uit twee personen, zal voegen om de school te leiden die door slechts drie leerlingen wordt bezocht. Dit lijkt geen bijzonder moeilijke taak, toch? Maar dat is nog niet alles: want de school biedt een salaris van £56.787 per jaar, ongeveer 66.000 euro, voor 35 uur per week en dekt de kosten voor de kandidaten die op sollicitatiegesprek zullen komen en de verhuiskosten voor de kandidaat die de plek krijgt.

FairIslePS/Twitter

Naast het salaris ontvangt de directeur een jaarlijks betaling van £2.265 van de Schotse regering, die van plan is geschoolde arbeiders aan te moedigen om op afgelegen eilanden te gaan werken. Het eiland bereiken is al een groot avontuur op zich. Het eiland kan worden bereikt door een veerboot te nemen vanaf Shetland, het dichtstbijzijnde vasteland: in dit geval duurt de reis ongeveer 2 en een half uur. Of je kunt een vlucht van 25 minuten nemen vanaf Shetland. In de vacature staat: "Naast relevante kwalificaties en ervaring zijn de kwaliteiten die we zoeken: een positieve houding, visie, energie, initiatief, goede communicatieve vaardigheden en zelfdiscipline." Ben jij de ideale kandidaat? Zou je bereid zijn om naar een vrijwel onbewoond eiland te verhuizen en al je gewoonten op te geven voor een baan als deze?

Advertisement