Haar vriend beveelt haar om de huiskat weg te doen: zij stuurt haar vriend weg

Janine image
door Janine

24 September 2021

Haar vriend beveelt haar om de huiskat weg te doen: zij stuurt haar vriend weg
Advertisement

Samenleven is, zoals we weten, niet eenvoudig. Soms heb je met veel problemen te maken, maar als het om huisdieren gaat, wordt de kwestie delicater. In feite vertelde een meisje op internet over het einde van haar relatie vanwege haar kat. Webgebruikers waren verdeeld over haar reactie: velen kozen partij voor haar en ter verdediging van het dier; anderen nodigden haar uit om beter met haar vriend om te gaan om een ​​mogelijk misverstand op te helderen.

via catwoesthrowaway/reddit

Advertisement
Not the actual photo - Uschi Du/Pixabay

Not the actual photo - Uschi Du/Pixabay

Ze is vierentwintig jaar oud en een gevestigde professional die veel tijd doorbrengt in een baan waar ze gepassioneerd over is. Hij is een 30-jarige werknemer die eindelijk een vrouw heeft gevonden om zijn dagelijks leven mee te delen. Het enige minpuntje: haar grenzeloze liefde voor haar kat Millie. De kat staat constant in het middelpunt van haar aandacht en zorg. Het dier voelt het en gunt zichzelf een grote gedragsvrijheid. Iets wat hij gewoon niet kan uitstaan.

“Op een avond kwam ik thuis” vertelde de vrouw aan het net “en zag ik ze dicht bij elkaar op de bank in de woonkamer. Ik dacht dat ze eindelijk vriendschap gesloten hadden. Helaas was dit niet het geval. Zodra ik wegliep, begon hij de kat met zachte stem te beledigen en haar te plagen met kleine, maar afschuwelijke pesterijen. Ik kon mijn oren niet geloven."

De vrouw reageerde toen impulsief. Ze verscheen plotseling in de kamer en betrapte de man op heterdaad. Op dat moment kregen ze ruzie en zette ze haar vriend het huis uit.

Advertisement
Not the actual photo - Noah Silliman/Unsplash

Not the actual photo - Noah Silliman/Unsplash

"Hij reageerde eerst met verbazing en toen met woede", zei de vrouw. "Ik kan echter niet accepteren dat iemand niet lief kan zijn voor een dier dat me zo dierbaar is. Hij liep de deur uit en ging weg. Na de eerste momenten van woede werd ik echter overmand door wroeging. Hij wist immers niet waar hij heen moest!"

Veel internetgebruikers kozen de kant van de vrouw en haar kat toen ze haar bericht lazen.

"Je hebt er goed aan gedaan." schrijft een lezeres “iemand die niet weet hoe hij van dieren moet houden, is ook slecht met mensen. Laat je kat niet in de handen van een onbetrouwbaar persoon! Beter alleen dan leven met een leugenaar."

Anderen hebben haar echter uitgenodigd om meer begripvol gedrag te vertonen.

"Een relatie is een delicate overeenkomst." schrijft iemand anders: "Misschien heeft je vriend wat tijd nodig om te begrijpen dat je genegenheid goed verdeeld is tussen jou en de rest van de wereld (inclusief kat). Het beste zou zijn om hem openlijk te confronteren en de reden van zijn onzekerheid bij jou te begrijpen." Wat vind je ervan? Zou je impulsief hebben gehandeld en je kat hebben verdedigd of zou je hebben geprobeerd een deal te sluiten om de relatie te redden?

Advertisement