Moeder loopt de klas van haar zoon binnen en leert hem een ​​les over respect

Janine image
door Janine

27 September 2021

Moeder loopt de klas van haar zoon binnen en leert hem een ​​les over respect
Advertisement

Ouder zijn brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee, en soms betekent het ook beslissingen nemen en acties ondernemen die kinderen verkeerd en onbegrijpelijk vinden. Maar ouder zijn, en dat wordt vaak in de loop van de tijd geleerd, betekent niet dat je de kinderen een plezier doet, maar doet wat goed wordt geacht voor hen en voor hun opvoeding. Becky Crandley wist dat haar zoon haar keuze helemaal niet leuk zou vinden, maar ze was er zeker van dat het nodig was.

Becky is een 30-jarige vrouw en moeder van een 12-jarige zoon. De leeftijd van de adolescentie is zeer delicaat: het is de leeftijd waarin het karakter van elk persoon begint te vormen en waarin de eerste conflicten ontstaan. Becky had verschillende telefoontjes en e-mails ontvangen van de leraren van haar zoon die klaagden over zijn gedrag. De vrouw dacht dus na over wat ze moest doen, hoe ze zich moest gedragen, wat ze tegen haar kind moest zeggen om hem te laten begrijpen hoe belangrijk het is om correct en respectvol te handelen in alle contexten, en vooral in de schoolcontext.

via TheSun

Advertisement
DailyMirror Twitter

DailyMirror Twitter

Becky had in het verleden haar zoon al gewaarschuwd dat als hij haar houding niet zou veranderen, ze naar zijn klas zou gaan. In feite tolereert de vrouw geen gebrek aan respect en heeft ze altijd al haar energie gebruikt om haar kinderen de waarden door te geven die zij juist acht. Maar de jongen lijkt de dreigementen van zijn moeder niet te hebben opgevangen en bleef zich respectloos gedragen op school. Becky ondernam actie: met toestemming van de school sloop ze de wiskundeles van haar zoon binnen, die dacht dat zijn moeder haar belofte niet kon houden.

De jongen toonde schaamte: Becky zegt dat hij zijn hoofd liet zakken en zijn gezicht rood werd van schaamte. De moeder zei: "Hij is geen stoute jongen. Hij is niet agressief of iets dergelijks, maar hij heeft geen respect voor zijn leraren en de houding die hij op school aanneemt is anders dan thuis." Het lijkt er daarom op dat de jongen zich wil aanpassen aan het schoolsysteem en de nieuwe klasgenoten. Veel ouders hebben de neiging om de leraren de schuld te geven van de houding van de kinderen, maar Becky wilde laten zien dat ouders hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen, en die verandering moet bij hen beginnen. Wat vind jij van deze maatregel?

Advertisement