4 vrouwen toverden een oude dubbeldekker om tot een volledig uitgerust "mobiel hostel" - Curioctopus.nl
x
4 vrouwen toverden een oude dubbeldekker…
De ontroerende boodschap van de langste vrouw ter wereld: Een busje bovenop een bushalte: niemand kan uitleggen hoe het daar is gekomen

4 vrouwen toverden een oude dubbeldekker om tot een volledig uitgerust "mobiel hostel"

17 Oktober 2021 • Door Janine
919
Advertisement

Het dagelijks leven en de chaos achter je laten is de droom van veel mensen, maar hoevelen van hen slagen er daadwerkelijk in om hun leven te veranderen en het oude achter zich te laten om het nieuwe te ontdekken? Al in 2019 had Saskia van Leeuwen duidelijke ideeën: ze vroeg drie vriendinnen om haar te helpen haar project te realiseren. De vrouw werkte in Nederland in de evenementenbranche, maar droomde ervan om in de reisbranche te werken: van haar passie voor reizen, hostels, ontdekkingen en nieuwe culturen haar werk maken was ongetwijfeld een ambitieus doel, maar niet onmogelijk.

Maar hoe verander je je leven? Wat zou de eerste stap zijn geweest? Saskia vroeg de hulp van haar tweelingzus - Jolisa - en haar vriendinnen: Eileen en Lisa. De vrouwen steunden unaniem het project om een ​​hostel te openen aan boord van een bus: de ideale oplossing om te reizen, continu in beweging te zijn en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien zijn. De vrouw zei: "Ik vond het idee om op één plek vast te zitten niet echt leuk. De perfecte oplossing hiervoor is om een ​​hostel te hebben dat zich kan verplaatsen.”

De vrouwen vonden vervolgens online een grote dubbeldekker die te koop stond en kochten deze voor iets meer dan $8.000. Ze werden er meteen verliefd op en begonnen zich voor te stellen hoe het zou zijn als het eenmaal klaar was. Zo begon het werk om een ​​"mobiel hostel" te creëren. De artiest Tymon de Laat zorgde voor het personaliseren van de bus aan de buitenkant, terwijl ze zelf zorgden voor de interne herstructurering. Elk van hen heeft zijn vaardigheden getoond en samen hebben ze specifieke YouTube-video's bekeken om twijfels weg te nemen en problemen op te lossen. Ze werkten aan de isolatie, aan de vloeren, aan de leidingen en aan het meubilair en uit de afbeeldingen die op hun profielen werden gepubliceerd, lijdt het geen twijfel: ze hebben uitstekend werk geleverd.

Advertisement

Om in Nederland een bus te mogen besturen, moesten ze echter een rijbewijs halen en dat hebben ze - na maanden, testen en enkele onderbrekingen - weten te bemachtigen. Na er anderhalf jaar aan te hebben gewerkt is de bus een volwaardig huis geworden. De vrouwen moesten wel de forse kosten dragen: ze gaven $40.000 uit om de bus te renoveren. Gelukkig haalden ze $17.000 uit een crowdfundingcampagne en wisten ze de kosten te drukken. Nu is die oude dubbeldekker een compleet huis, stijlvol ingericht en met hergebruik van voorwerpen en materialen: de gootsteen is bijvoorbeeld een tinnen emmer.

Er zijn twee koelkasten, een badkamer, een zithoek en slaapplaatsen voor 11 personen. De vrouwen besloten de bedden te verhuren aan iedereen die nieuwe plaatsen wil bezoeken terwijl ze in een meerwielig voertuig verblijven: voor een weekend is de prijs $464 en voor een volledige week $990, hoewel veel afhangt van de reis. De vrouwen zijn trots op hun werk en hopen dat het mobiele hostel, genaamd "La Karavana", gebruikt zal worden door mensen die op zoek zijn naar avontuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt