Serveerster krijgt fooi van $4.400 en wordt ontslagen omdat ze deze niet deelt met collega's (+ VIDEO) - Curioctopus.nl
x
Serveerster krijgt fooi van $4.400 en…
Ze geeft haar kleinkinderen dezelfde pyjama voor Kerstmis, maar sluit er één uit: oma bekritiseerd op het web

Serveerster krijgt fooi van $4.400 en wordt ontslagen omdat ze deze niet deelt met collega's (+ VIDEO)

18 December 2021 • Door Janine
701
Advertisement

Kun je ontslagen worden voor een fooi? Volgens wat er is gebeurd met de Amerikaanse serveerster waarover we je gaan vertellen, lijkt het wel zo. Het gebeurt niet elke dag dat je een extra beloning krijgt voor je service die zo hoog is als die van Ryan Brandt, de dertigjarige hoofdpersoon van het verhaal.

En de serveerster had zeker nooit gedacht dat dat genereuze gebaar van een groep klanten voor haar een echte nachtmerrie zou worden, tot het punt dat de beruchte fooi ertoe leidde dat ze door haar werkgever werd ontslagen. Laten we eens kijken wat er precies is gebeurd.

via: Daily Mail

We zijn in Bentonville, in Arkansas, waar de Oven and Tap is gevestigd, het restaurant waar Ryan als serveerster werkte. Toen ze een grote tafel moest serveren die was georganiseerd voor een zakendiner door Grant Wise, eigenaar van een vastgoedbedrijf, werd haar service bijzonder gewaardeerd door de klanten, die besloten haar te belonen met een enorme fooi.

$4.400: dit is het bedrag dat aan Brandt werd geschonken door de gulle gevers, om te delen met de andere serveerster die met haar aan tafel had geserveerd. Geen van hen, laat staan ​​Ryan, had echter gedacht dat dit geschenk een groot probleem zou kunnen worden. De vrouw accepteerde dat geld namelijk, en dit beviel haar werkgever niet, die haar besloot te ontslaan.

De reden? Ryan had die enorme fooi niet met de rest van het personeel gedeeld, maar alleen met die ene collega, en hield dus de helft, $ 2.200, voor zichzelf. Het was op dat moment dat de werkgever, die van de situatie had gehoord, Ryan resoluut aankondigde dat ze slechts 20% van dat geld mocht houden: de rest moest worden gedeeld met alle andere medewerkers van het restaurant.

Advertisement

Volgens Grant Wise werd de fooi specifiek aan haar en de andere serveerster geschonken, maar haar opmerkingen waren nutteloos. Een paar dagen later werd Ryan uit het restaurant ontslagen wegens "het overtreden van het protocol" en "het schenden van het fooi-beleid". "Ik ben zo bedroefd door het nieuws van dit ontslag - merkte Wise op - ik begrijp niet waarom dit allemaal is gebeurd met zo'n lieve en goedhartige vrouw. Ik hoop dat we allemaal kunnen samenwerken - ging hij verder - om ervoor te zorgen dat Ryan weet dat er goede mensen zijn, die haar willen helpen.”

Daarom heeft Wise een GoFundMe-pagina gemaakt om geld in te zamelen voor de voormalige serveerster, en de resultaten waren werkelijk verrassend. Wat vind jij van dit verhaal? Verdiende Ryan het echt om ontslagen te worden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt