"Ik heb de identiteit van mijn 22-jarige dochter gestolen en leefde zoals zij": de schokkende bekentenis van een moeder - Curioctopus.nl
x
"Ik heb de identiteit van mijn 22-jarige…
Deze vrouw is 69 jaar oud en kampioen bodybuilding: Ze wordt wakker en merkt dat haar cavia aan haar pony heeft geknaagd terwijl ze sliep

"Ik heb de identiteit van mijn 22-jarige dochter gestolen en leefde zoals zij": de schokkende bekentenis van een moeder

17 December 2021 • Door Janine
1.515
Advertisement

Wat zou je bereid zijn te doen om terug in de tijd te gaan en de beste jaren en de mooiste ervaringen uit die jaren opnieuw te beleven? Laura Oglesby was tot alles bereid, zelfs om de identiteit van haar 22-jarige dochter te stelen en te doen alsof ze haar leven leidde. Klinkt surrealistisch, nietwaar? Toch is dat wat er gebeurde en de 48-jarige vrouw, na twee jaar in een leugen te hebben geleefd, gaf uiteindelijk de schandalige fraude toe.


Maar laten we bij het begin beginnen en proberen te begrijpen wat er is gebeurd: in 2016 was Laura 48 en haar dochter Lauren 22. Haar verhaal werd pas onthuld in 2018, toen de autoriteiten van Arkansas contact opnamen met de politie van Mountain View. Maar hoe slaagde de vrouw erin te doen alsof ze een andere identiteit had? En hoe is het mogelijk dat niemand het bedrog eerder heeft opgemerkt? De vrouw vroeg een sociale zekerheidskaart aan op naam van haar dochter, verhuisde naar het kleine stadje Mountain View, schreef zich in op de universiteit - ontving er de nodige fondsen van - en begon te daten met mannen die geloofden dat Laura - nu Lauren - begin twintig was. De vrouw ging ook werken in de bibliotheek van haar geboorteplaats en kreeg een rijbewijs in Missouri. Maar dat is nog niet alles: Laura werd gehuisvest door een stel uit Mountain View, Avery en Wendy Parker, ervan overtuigd dat de vrouw - volgens wat hen werd verteld - op de vlucht was als gevolg van een gewelddadige relatie. Avery en Wendy ontvingen haar en behandelden haar als hun dochter, maar waren geschokt door de schuldbekentenis van de vrouw.

Voordat ze de identiteit van haar dochter stal, had Laura afstand genomen van haar dochter en meer dan $25.000 van haar gestolen. De vrouw riskeert nu de gevangenis voor fraude. Jamie Perkins, hoofd van de politie van Mountain View, zei: "Iedereen geloofde haar. Ze had zelfs vriendjes die echt dachten dat ze 22 jaar was.” Southwest Baptist University - oftewel de universiteit die Laura bezocht als Lauren - zei dat ze volledig wilde meewerken aan het onderzoek en probeerde de bewegingen van de vrouw binnen de universiteit te reconstrueren. Laura pleitte uiteindelijk schuldig aan sociale zekerheidsfraude en moet de universiteit compenseren voor al het geld dat ze via financiering heeft ontvangen. Nadat Oglesby zich schuldig heeft verklaard voor fraude aan de sociale zekerheid, moet ze 17.521 dollar betalen aan de universiteit en haar dochter Lauren betalen voor identiteitsdiefstal.

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt