Ze legt meer dan €9.000 in een jaar opzij om meer geld te hebben met Kerstmis: een vrouw onthult hoe ze het deed

Janine image
door Janine

20 December 2021

Ze legt meer dan €9.000 in een jaar opzij om meer geld te hebben met Kerstmis: een vrouw onthult hoe ze het deed
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel geld je in een jaar kunt besparen? Het is ongetwijfeld een vraag die van persoon tot persoon verschillende antwoorden zou krijgen, aangezien de variabelen in deze zin er heel veel zijn. Het lijdt echter geen twijfel dat voor sommige mensen de gedachte om geld opzij te zetten levend en constant is, terwijl het voor anderen secundair is.

Als je tot de eerste categorie behoort, weet dan dat de vrouw waarover we je gaan vertellen een echt voorbeeld kan zijn om inspiratie uit te halen. De reden? Dankzij een paar trucjes slaagde ze erin om meer dan 9.000 euro in een jaar te sparen, met respect voor het gestelde doel en met wat meer "ademruimte" de kerstperiode in te gaan, klaar om extra uitgaven op een meer ontspannen manier het hoofd te bieden. Ben je klaar om meer te weten te komen over wat ze deed?

via The Sun

Advertisement

"For me, saving money is fun, allows me to achieve my goals and means I can avoid anxiety and panic!" (Via Mirror Money Saving)

Pubblicato da The Mirror su Domenica 12 dicembre 2021

Nadine Barrett is 35 jaar en werkt als life coach om de kost te verdienen. Ze beschreef haar ervaring op de Britse site LatestDeals en legde uit wat ze deed om al dat geld bij elkaar te schrapen en haar kerst veel gelukkiger te maken.

"Ik had net een huis gekocht - zei Nadine - dus dit jaar had ik niet zoveel geld te besteden als andere jaren, maar ik besloot toch wat slimme trucjes uit te proberen". Dus, volgens wat ze zei, besloot de 35-jarige om deel te nemen aan online enquêtes en te profiteren van gerichte aanbiedingen, maar bovenal anticipeerde ze verstandig op haar uitgaven.

Advertisement
LatestDeals.co.uk

LatestDeals.co.uk

"Sparen vind ik leuk - zei Barrett - het stelt me ​​in staat mijn doelen te bereiken en angst te vermijden". Zo kocht Nadine het hele jaar door, en vooral tijdens de periode van de uitverkoop, wat ze voor Kerstmis had moeten kopen, in afwachting van cadeaus die anders veel duurder zouden zijn geweest. "Als de prijzen van de artikelen lager zijn, koop ik met zekerheid wat ik weet wat mijn dierbaren zouden waarderen, plus wat extra cadeaus die ik bewaar voor het geval er op het laatste moment iets nodig is", vervolgde ze.

Naast het vervroegd kopen van de geschenken liet Nadine geen kansen liggen voor vermaak en "grillen" door te zoeken en te profiteren van gerichte aanbiedingen via coupons die activiteiten aanbieden tegen spotprijzen, maar dat is nog niet alles. Over de online-enquêtes zei de jonge spaarder: "Ik doe het in mijn vrije tijd, ik spaar punten en wissel vervolgens vouchers of contant geld in, dat ik dan kan gebruiken voor wat ik maar wil".

401(K) 2012/Flickr - Not the actual photo

401(K) 2012/Flickr - Not the actual photo

Dankzij internet is Nadine nu "gespecialiseerd" in het vergelijken van de verschillende kosten van wat ze moet kopen, evenals de vaste kosten die ze moet maken, van boodschappen doen tot rekeningen, verzekeringen. “Ook al heb ik geen kinderen - legde ze uit - ik heb een grote familie, 10 neefjes en nichtjes en veel vrienden aan wie ik graag cadeaus geef. Georganiseerd en gedisciplineerd zijn, betekent dat het me lukt en toch mijn maandelijkse verplichtingen kan respecteren".

Natuurlijk zullen velen bij het lezen van haar verhaal denken dat het dagelijks leven helaas ook bestaat uit vele onverwachte en misschien te hoge uitgaven om iets te kunnen sparen, maar waarom zou je het niet proberen? Wat vind je van de ervaring die deze vrouw heeft gedeeld? Zou jij ook haar doel kunnen bereiken?

Advertisement