Hij geeft de ontslagbrief met een opzegtermijn van twee weken: de baas neemt wraak en ontslaat hem

Janine image
door Janine

11 Januari 2022

Hij geeft de ontslagbrief met een opzegtermijn van twee weken: de baas neemt wraak en ontslaat hem
Advertisement

Hoe belangrijk is de werkcontext? En hoeveel invloed heeft het op de manier waarop je je werk benadert? Meer dan we denken: veel mensen stoppen juist vanwege de werkcontext en de relatie met werkgevers en collega's, en niet vanwege de taken die ze moeten uitvoeren. Degenen die zich in een minder stimulerende en - in sommige gevallen - zelfs giftige context bevinden, weten het goed: ze kijken uit naar het moment waarop het ontslag zal worden ingediend en een nieuwe ervaring zullen beginnen. Wat is de beste manier om een ​​nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen? Waarschijnlijk degene waarin je met de ontslagbrief naar de werkgever gaat en zijn uitdrukking observeert. Een man vertelde zijn onverwachte ervaring op Reddit.

via reddit

Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De man zegt eindelijk een nieuwe aanbieding te hebben gekregen. Uit emotie bereidde hij de ontslagbrief voor om aan zijn inmiddels ex-werkgever te geven, maar deze gedroeg zich onjuist. De man zegt:

“Op een ochtend kreeg ik een telefoontje met de bevestiging van mijn begindatum voor een nieuwe baan die een paar dollar meer betaalt en mijn woon-werkverkeer verkort van 1 uur naar 15 minuten. Ik was natuurlijk extatisch en schreef meteen mijn ontslagbrief. Aan het einde van mijn dienst, nadat de werkgever me de cheque heeft gegeven, geef ik hem mijn ontslagbrief. Na een paar minuten stilte zegt hij: "Ik voel me alsof ik in de rug gestoken ben.” Hij vroeg me waar ik heen ging en ik zei "dat zijn jouw zaken niet, het is genoeg te weten dat ik alleen vertrek omdat ik een beter aanbod heb gekregen en die plek biedt echte voordelen in tegenstelling tot hier".

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Kortom, er was een sterke wrijving tussen de werkgever en de werknemer, en de werkgever verwachtte niet dat zijn werknemer zijn baan zou verlaten voor een beter voorstel. De man vervolgt:

"Hij was zichtbaar boos op dat antwoord en zei: “Ik heb je opzegtermijn van twee weken niet nodig, je bent ontslagen. Overhandig de werktelefoon en sleutels. Pak je spullen.” Wat me echt kwaad maakt, is dat terwijl ik probeerde om professioneel ontslag te nemen en er een positieve draai aan te geven, deze man besloot onvolwassen te reageren en nu ben ik voor de rest van het jaar werkloos. Ik denk dat de moraal van het verhaal is dat niet alle werkgevers jouw opzegtermijn van twee weken verdienen. Laat je door niemand schuldig voelen omdat je een betere baan hebt aangenomen. Je hebt het recht om te doen wat het beste is voor jou, niet voor een ander.”

De man gedroeg zich correct en stuurde de ontslagbrief met opzegtermijn, maar de werkgever deed niet hetzelfde. Gebruikers zeiden dat ze de man steunden en hem aanmoedigden dat hij het juiste had gedaan.

Advertisement