Amazon verkoopt een Japanse "steen" die van kleur verandert als er een geest in de buurt is - Curioctopus.nl
x
Amazon verkoopt een Japanse "steen"…
Toiletten uit een nachtmerrie: 20 toiletten waar het onmogelijk is om je op je gemak te voelen Ze besluit al haar tatoeages te bedekken voor een experiment: haar kinderen herkennen haar niet meer

Amazon verkoopt een Japanse "steen" die van kleur verandert als er een geest in de buurt is

16 Januari 2022 • Door Janine
927
Advertisement

Geloof je in spoken? Hoewel dit voor sommigen misschien een wat absurde of zelfs domme vraag lijkt, zijn we er zeker van dat er veel andere mensen zijn die het heel serieus zouden nemen. Mensen zoals de Japanse uitvinders van de bijzondere “steen” waarover we je gaan vertellen

Wat is het precies? Eenvoudig en verbazingwekkend tegelijk: een spookdetector. Dat klopt, dit object, dat op Amazon wordt verkocht zoals al het andere dat je op de beroemde e-commerce site kunt vinden, heeft de zeer specifieke taak om de eigenaars te wijzen op de mogelijke aanwezigheid van geesten in de buurt. Ben je verrast of verbijsterd? Weet dat je niet de enige bent, zelfs als de fabrikant verzekert dat hun voorwerp perfect de functie kan uitoefenen waarvoor het wordt verkocht. Laten we het nader uitzoeken.

via: Bustle.com

Als je het ziet, lijkt dit object niets meer dan een stevige ruitvormige steen van vrij kleine afmetingen, uitgerust met een ketting. Semi-transparant, werkt op batterijen en met een lampje aan de binnenkant, dat kan variëren van rood tot blauw. En dat is precies het teken dat er iets - of liever iemand - in de buurt is, ook als het niet wordt gezien.

Als het licht blauw is, betekent dit dat er een engel in de buurt is; als het rood wordt, kan er een geest zijn. Als het je ongelooflijk of op zijn minst absurd lijkt, zie je het niet als de vele mensen die deze detector hebben gekocht, een object dat een enorm succes had sinds het op de markt kwam.

Het heet "Baketan Reiseki" en wordt geproduceerd door het Japanse bedrijf Solid Alliance, een bedrijf dat zich al vele jaren toelegt op de sector “ghost-detecting”. Alleen al in Japan zijn er naar verluidt meer dan 200.000 verkocht, hoewel de wiskundige zekerheid van de werking ervan verre van verzekerd is.

Advertisement

Het productiebedrijf heeft in feite nooit precies, en met opzet, het geheim onthuld dat achter deze steen schuilgaat. Wat echter naar voren kwam, was dat "het is gebaseerd op de afwijking van willekeurige getallen" en dat "veel gebruikers detectie-ervaringen hebben gemeld die vervolgens aan het bedrijf zijn gerapporteerd". Het kan handmatig worden geactiveerd door op een knop op het object te drukken, of de detector automatisch laten werken, zodat hij elke 10 minuten de omgeving scant op zoek naar een mogelijke geest.

In de loop der jaren is de Baketan Reiseki (in het Nederlands "steen die de geesten zoekt") meerdere keren geüpdatet en is nu een soort cult-object onder alle liefhebbers van het paranormale. Tot het punt dat sommigen de werking ervan hebben gedocumenteerd door naar donkere, onbewoonde en op de een of andere manier "spookachtige" plaatsen te gaan en te verifiëren dat het beruchte rode licht meerdere keren is aangegaan.

De vraag die natuurlijk blijft is: werkt het echt? Het hangt waarschijnlijk af van hoeveel je besluit in geesten te geloven. Ondertussen kunnen de meer nieuwsgierigen het uitproberen en de omgeving verkennen...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt