De recordbrekende baby: hij werd geboren met een gewicht van 6,5 kg en een lengte van 57 centimeter

Janine image
door Janine

17 Januari 2022

De recordbrekende baby: hij werd geboren met een gewicht van 6,5 kg en een lengte van 57 centimeter
Advertisement

Het moment van de bevalling is voor elke vrouw en voor elke ouder een moeilijk moment maar vol emoties. Hoe zal het zijn om je kind voor het eerst vast te houden? Zal het gezond geboren worden? Hoe zal het eruit zien? Dit zijn slechts enkele van de vragen die ouders zichzelf stellen terwijl ze wachten om hun baby te knuffelen. Aline Suelen Santos, 32 jaar, wist dat haar geboorte anders zou zijn, en haar kind speciaal. Ze had zich echter nooit kunnen voorstellen dat ze in alle opzichten deel zou gaan uitmaken van de vrouwen die een "recordbrekende baby" op de wereld zouden zetten.

via metropoles

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De vrouw werd op het moment van de bevalling naar het ziekenhuis in San Paolo gebracht. Maar de ouders wisten al dat hun zoon bijzonder was: uit onderzoeken en echo's bleek al dat de baby groter was dan normaal. Op basis van een eerder onderzoek had de arts geschat dat de baby 3,5 kg woog en dat hij bij de bevalling het gewicht van 4 tot 4,8 kg zou hebben bereikt. Maar de kleine verraste bij de geboorte iedereen: hij werd geboren met een gewicht van 6,5 kg en een lengte van 57,5 ​​centimeter. Aline verklaarde dan ook dat alle verwachtingen werden overtroffen: “Ik was zeer verrast, ook mijn man en het hele team in de operatiekamer. Op het moment dat hij gewogen werd reageerde iedereen: 'Ik heb nog nooit zo'n groot kind gezien.'" De kleine Pedro verraste niet alleen de ouders, maar ook het hele medische team.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Aline werd tijdens haar zwangerschap, die als risicovol werd beschouwd, nauwlettend gevolgd. Maar hoe is het mogelijk dat de pasgeborene dit gewicht heeft bereikt? Genetica zou een centrale rol hebben gespeeld: Pedro's vader woog bij de geboorte ook veel: om precies te zijn, woog hij meer dan 5 kg. Aline's oudste dochter werd bij de geboorte ook beschouwd als een kind dat groter was dan normaal, met een gewicht van 4,4 kg. Kortom, iedereen denkt dat het gewicht van elk gezinslid een soort erfstuk is. De "kleine" Pedro werd een tijdje in het ziekenhuis geobserveerd, voordat hij samen met zijn moeder werd ontslagen. Hij is een gigantische maar gezonde baby, en ouders zullen meer grotere kleding moeten kopen, omdat ze niet hadden verwacht dat ze zo’n grote baby zouden verwelkomen.

Advertisement