Dit kind heeft onhandelbaar haar vanwege een zeldzame genetische aandoening: zijn foto's zijn populair op internet

Janine image
door Janine

31 Mei 2022

Dit kind heeft onhandelbaar haar vanwege een zeldzame genetische aandoening: zijn foto's zijn populair op internet
Advertisement

Hoe zou de wereld zonder diversiteit eruit zien? Als we allemaal hetzelfde waren, zouden de dingen zeker eentonig en saai zijn, en niemand zou kenmerken hebben die hem uniek maken. Het zijn juist die eigenaardigheden die ons onderscheiden en ons tot bijzondere mensen maken, ook al zijn het "gebreken".

De ouders van het kind dat we gaan introduceren weten er alles van, een heel leuk jongetje dat zeker weet op te vallen. De reden? Kijk maar. Zijn haar is onhandelbaar, het kan niet worden gekamd vanwege een zeer zeldzame genetische aandoening waar hij aan lijdt. Het is dan ook geen origineel en ongewoon kapsel dat de ouders wilden: Locklan's haar is precies zoals je het ziet, en het is echt ongelooflijk! Ben je klaar om deze jongen beter te leren kennen?

via uncombable_locks/Instagram

Advertisement

Zijn naam is Locklan Samples en hij is echt een bijzonder kind. Niet alleen omdat hij, zoals zovelen, levendig, grappig en nieuwsgierig is, maar ook en vooral vanwege zijn onmiskenbare haar. Dat rechtopstaande, lichte en onhandelbare haar is echter niet het resultaat van een merkwaardig kapsel. Niemand slaagt er namelijk in om het te kammen, ook al zag het er bij de geboorte precies zo uit als dat van veel andere kinderen.

Advertisement

Zijn haar was zwart en kon worden gekamd, net als dat van zijn moeder Katelyn, maar er is in de loop van de maanden iets veranderd. Toen Locklan zes was, begon zijn dikke donkere haar lichter te worden. Niet alleen dat: hoe meer het groeide, hoe meer het haar pluizig en onmogelijk te kammen werd, totdat het blond-wit en zichtbaar recht werd in vergelijking met de hoofdhuid.

Moeder Katelyn en vader Caleb merkten dat er iets mis was. De verandering van hun zoon verraste hen enorm, daarom besloten ze het te onderzoeken, zich ook bewust van het unieke dat de kleine vertegenwoordigde in het gezin. In feite had niemand zulke haren vergelijkbaar met die van hem.

uncombable_locks/Instagram

uncombable_locks/Instagram

Het was voldoende om wat onderzoek te doen om te ontdekken dat Locklan (liefkozend "Lock" genoemd door zijn dierbaren) leed aan een zeldzame afwijking die bekend staat als “onkambaar haarsyndroom", ook bekend als pili trianguli et canaliculi. Het is een genetische pathologie die zich manifesteert tussen de leeftijd van 3 maanden en 12 jaar, en die het haar op zijn zachtst gezegd rommelig maakt, onhandelbaar, behalve wanneer het nat of gevlochten is. Een werkelijk zeldzaam geval, dat van het kind, dat bijna nooit was geobserveerd door de specialisten die hem onderzochten.

Hoewel dat kenmerk de neiging heeft te vervagen tegen het einde van de adolescentie, moet worden toegegeven dat het Locklans uiterlijk op zijn zachtst gezegd uniek maakt. Tot het punt dat zijn ouders besloten om trots zijn foto's en verhaal te delen, en op internet werd hij een soort beroemdheid. Er zijn mensen die zeggen dat hij eruitziet als een kleine rockster, of mensen die hem vergelijken met een kleine Albert Einstein, maar hij is in ieder geval in staat om iedereen aan het lachen te maken.

We wensen deze jongen met zijn opstandige haar het allerbeste!

Advertisement