Ze koopt een busje en maakt er haar huis van: de keuze van deze vrouw om de huur niet te betalen

Janine image
door Janine

18 Januari 2022

Ze koopt een busje en maakt er haar huis van: de keuze van deze vrouw om de huur niet te betalen
Advertisement

Veel mensen weten het maar al te goed: het is niet altijd makkelijk om alle maandlasten waar je mee te maken krijgt met vertrouwen tegemoet te treden. Hiervan is de huur zeker een van de problemen die de meeste problemen veroorzaakt, vooral als je geen adequaat salaris hebt.

Een situatie die nog moeilijker wordt voor jonge mensen, die vaak op plekken wonen die allesbehalve comfortabel zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze misschien niet eens hun eigendom zijn. Zo zijn er veel jongeren die besluiten te kiezen voor radicale keuzes, die veel verder gaan dan “eenvoudige” en traditionele huizen. Originele en ongewone oplossingen, net als die gekozen door de Nieuw-Zeelandse vrouw waarover we je gaan vertellen die, op 27-jarige leeftijd, besloot te gaan besparen op de huur door de studio te verlaten waar ze woonde om te verhuizen... naar een busje!

via brattycosgrove/Instagram

Advertisement
brattycosgrove/Instagram

brattycosgrove/Instagram

Dat klopt, je leest het goed: die van Brittany Cosgrove, een 27-jarige uit Wellington, was op zijn zachtst gezegd een ongewone en radicale keuze. De vrouw zei dat ze 8 uur als stylist werkte en dat het voor haar onmogelijk was geworden om $500 aan huur te blijven uitgeven voor een "vochtig, krap en stinkend studio-appartement". Dus verliet ze die woning en kocht voor ongeveer $6.000 een Nissan-busje uit 1991: het voertuig dat haar nieuwe huis op wielen zou worden.

Advertisement

Nadat ze de ruimte in het voertuig op de meest praktische en geschikte manier had georganiseerd, maakte Brittany de bestelwagen heel gezellig, door het in te richten naar haar persoonlijke smaak en behoeften. En op de vraag of het niet te klein is, antwoordt de vrouw ironisch dat het groter is dan sommige gehuurde appartementen, veel duurder dan haar vervoermiddel.

"Voor mij is ruimte vooral een kwestie van organisatie". Hoewel er geen echte badkamer in de Nissan is, verzekerde Brittany dat dit geen probleem voor haar is. "In de zomer heb ik een draagbare douche - legde ze uit - anders zijn er veel Facebook-pagina's die openbare plaatsen met uitstekende badkamers en gratis kamperen aangeven en aanbevelen".

Met weinig geld kan de jonge vrouw zelfs besluiten om in een toeristische faciliteit te verblijven waar ze kan profiteren van alle aangeboden diensten. Voor de vrouw zijn meer onafhankelijkheid, vrije tijd, bewegingsvrijheid en beperkte uitgaven de andere ingrediënten die het succes van haar specifieke levenskeuze hebben bepaald. "Ik voel me goed, zelfstandig en onafhankelijk - zei Brittany - ik zou deze oplossing aanbevelen aan alle jongeren die zichzelf op de best mogelijke manier willen organiseren".

In een tijdsbestek van ongeveer een jaar, volgens wat ze meldde, slaagde deze jonge Nieuw-Zeelandse erin om een ​​bedrag van ongeveer 11.000 dollar opzij te zetten. Niet slecht! Zou jij zo'n keuze willen maken?

Advertisement