Het merkwaardige verhaal van de Ferrari die door een kind in de tuin werd gevonden: het gebeurde in 1978

Janine image
door Janine

19 Januari 2022

Het merkwaardige verhaal van de Ferrari die door een kind in de tuin werd gevonden: het gebeurde in 1978
Advertisement

Soms komen we in aanraking met zulke unieke verhalen dat ze ronduit ongelooflijk zijn. Is jou dit ooit overkomen? We hebben het over al die gevallen waarin de gebeurtenissen zo buitengewoon zijn dat de eerste gedachte, als we ze lezen, is “dat kan niet waar zijn!”. Toch is dit vaak het geval, en wat we je gaan vertellen, bewijst het.

Stel je de situatie voor: je bent aan het graven in de tuin van je huis en plotseling trekt iets, daar beneden, je aandacht. Iets waarvan je dacht dat het niet onder de grond kon zijn. We hebben het niet over een oud voorwerp, of misschien wat voedselresten die door je hond zijn begraven, maar... over een Ferrari! Ja, je leest het goed: in 1978 deed een kind precies zo'n ontdekking in de tuin. Een verhaal dat ook nu nog intrigeert en verdient verteld te worden. Latten we eens kijken.

via Jalopink

Advertisement
THE DRIVE/Youtube Screenshot

THE DRIVE/Youtube Screenshot

We zijn in Californië, om precies te zijn in West Athens, in Los Angeles County. Precies daar bleef een kind sprakeloos, terwijl het in de tuin van zijn huis aan het graven was. En niet alleen hij. Onder de aarde wachtte hem namelijk een grote verrassing: een groene Ferrari Dino uit 1974!

Een auto die vandaag de dag een echte autolegende is en die destijds duidelijk als een supercar werd beschouwd. Onnodig te zeggen dat een vondst als deze meteen ieders nieuwsgierigheid wekte: de vragen waren talrijk en het mysterie groot. Wat deed die auto daar? Hoe was het mogelijk dat niemand het op wat voor manier dan ook had gezocht of opgeëist? Was het een diefstal of zat er iets anders achter? Het duurde niet lang voordat de waarheid boven water kwam.

Advertisement
THE DRIVE/Youtube Screenshot

THE DRIVE/Youtube Screenshot

Volgens wat bekend was, was de mooie Ferrari gekocht door een zekere Rosendo Cruz, een loodgieter, die hem aan zijn vrouw had gegeven voor haar verjaardag. Jammer dat de man na korte tijd besefte hoe duur het was om zo'n auto te bezitten. Onderhoud, brandstof en meer: ​​het is bekend dat het met auto's als deze niet genoeg is om het geld te hebben om ze te kopen.

Daarom zou Cruz, opnieuw volgens de reconstructies die na verschillende onderzoeken zijn gemaakt, hebben besloten om met een vertrouwd persoon overeen te komen om een ​​nep-diefstal van de Ferrari in scène te zetten en een vergoeding van de verzekering te krijgen. Nadat hij hem op straat had geparkeerd, ging hij naar de politie om aangifte te doen van de nep-verdwijning, en de auto was nergens meer te vinden. Het was namelijk begraven onder de tuin van het huis in West Athens. Tot het kind het weer terugvond.

Jose Mª Izquierdo Galiot/Wikimedia - Not the actual photo

Jose Mª Izquierdo Galiot/Wikimedia - Not the actual photo

Cruz wilde de auto niet terugnemen en werd beschuldigd van fraude om wat hij had gedaan. Gezien de situatie kwam de auto in het bezit van een verzekering en werd later gekocht door Brad Howard, die hem voor slechts $9.000 kocht in de staat die het zich bevond. Het verblijf van vier jaar onder de aarde had het functioneren van de auto niet in gevaar gebracht, die perfect reed en alleen een goede restauratie nodig had. Wat later gebeurde.

Met een beetje geluk is het vandaag de dag nog steeds mogelijk om die Dino 246 GTS in de straten van Los Angeles te zien rondrijden: Howard is nog steeds de zeer aanhankelijke eigenaar en kan zeker zeggen dat hij een object bezit met een werkelijk merkwaardige geschiedenis. Kende je het verhaal? Wat vind je ervan?

Advertisement