Ze noemt haar zoon Lucifer: een vrouw wordt op sociale media aangevallen vanwege haar Ze noemt haar zoon Lucifer: een vrouw wordt op sociale media aangevallen vanwege haar keuze

Janine image
door Janine

28 Januari 2022

Ze noemt haar zoon Lucifer: een vrouw wordt op sociale media aangevallen vanwege haar Ze noemt haar zoon Lucifer: een vrouw wordt op sociale media aangevallen vanwege haar keuze
Advertisement

Als er een baby op komst is, is een van de belangrijkste zaken waarmee je te maken krijgt, het kiezen van de naam die je het wilt geven. Een beslissing die bij de ouders ligt en die gebaseerd is op verschillende factoren, variërend van persoonlijke smaak tot de wens om de naam van een familielid door te geven, van het volgen van de mode van het moment tot een naam dat voor de toekomstige moeders en vaders een speciale betekenis heeft. Soms komt het echter voor dat de keuze voor anderen bizar lijkt en dat allesbehalve juist wordt beoordeeld, waardoor het beslist impopulair wordt.

Dit is wat er gebeurde met Josie Barnes, een jonge 27-jarige Engelse moeder, die besloot haar zoon Lucifer te noemen. Een naam die volgens de populaire traditie zeker geen positieve connotatie heeft en geïnspireerd is op iets goeds, maar die nu in zwang lijkt te zijn bij pasgeborenen, waarschijnlijk door de gelijknamige succesvolle Netflix-serie.

via New York Post

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Josie maakte op sociale media de naam bekend die voor haar zoon was gekozen, zich ervan bewust dat ze kritiek had kunnen krijgen en controverse had kunnen opwekken, maar ze had niet verwacht dat ze geconfronteerd zou worden met echte bedreigingen.

De vrouw, geïnterviewd door een lokale tv, zei: "Ik heb geluk dat ik sterk ben, want deze doodsbedreigingen zijn verschrikkelijk en maken me bang. Toen ik zijn naam koos, wist ik dat mensen het niet mooi zouden vinden, maar ik had geen idee hoe ver haat zou kunnen gaan."

Een van de meer vredige opmerkingen die Josie ontving, was dat Lucifer "voor het leven gepest zal worden. Wat triest."

De jonge moeder legde de reden uit voor de keuze van deze specifieke en besproken naam: nadat ze talloze moeilijkheden had ondervonden om een ​​kind te krijgen, wist ze dat Lucifer het laatste kind was dat ze kon krijgen en ervoer ze zijn komst als een echt geschenk, een licht aan het einde van een lange tunnel. Bovendien was ze als atheïst zeker niet geïnspireerd door religieuze betekenissen: voor haar heeft de naam Lucifer niets te maken met iets demonisch, maar ze associeert het met de term "lux", wat zich vertaalt als "drager van licht" of "morgenster".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"De duivel is niet de betekenis van de naam van mijn zoon. Ik heb duizenden babynamen bekeken en het was geen lichte beslissing. Toen ik zijn naam koos, wist ik dat mensen het niet mooi zouden vinden," zei ze. "Ik vind het heel erg dat een baby van 7 maanden wordt bekritiseerd en gepest vanwege een naam: we moeten onthouden dat het probleem de samenleving is, niet onze persoonlijke keuzes", besloot de vrouw.

Ondanks zulke harde kritiek is Josie niet van gedachten veranderd. Ze heeft veel van haar vrienden zien bezwijken onder druk van buitenaf, tot het punt toe dat ze hun gekozen naam op het laatste moment opgaven.

Sommige gebruikers hebben de kant van de jonge moeder gekozen, haar verdediging op zich genomen en betoogd dat er niets mis is met de naam, wat geen invloed zal hebben op de toekomstige persoonlijkheid van Lucifer.

Wat denk jij ervan? Zal deze naam negatieve gevolgen hebben voor het leven van het kind of niet?

Advertisement