Hij kan zijn collega niet uitstaan: om wraak te nemen laat hij eten bij hem thuis bezorgen op zijn naam, met betaling bij aflevering

Janine image
door Janine

04 Februari 2022

Hij kan zijn collega niet uitstaan: om wraak te nemen laat hij eten bij hem thuis bezorgen op zijn naam, met betaling bij aflevering
Advertisement

De perfecte baan bestaat niet, net zoals er geen perfecte werkomgeving is: geschillen en misverstanden tussen collega's zijn volkomen normaal, en je moet elkaar tegemoet zien te komen om vreedzaam te kunnen werken. Een vijandig werkklimaat heeft namelijk ook grote gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden, het humeur en de productiviteit van medewerkers. Sommige collega's kunnen geen compromis vinden, met het risico dat de situatie verslechtert.

via globalhappenings

Advertisement
Not the actual photo - roadgo/wikimedia commons

Not the actual photo - roadgo/wikimedia commons

Dit is wat er gebeurde in Japan, om precies te zijn in de prefectuur Shiga, ten oosten van Kyoto. Wat we weten, is dat via een lokale krant een 40-jarige werknemer werd gearresteerd door de politie en beschuldigd van frauduleuze activiteiten en het belemmeren van commerciële activiteiten. De arrestatie vond plaats na 10 maanden onderzoek, maar wat is er gebeurde? Welke misdrijven heeft de werknemer gepleegd? We weten alleen dat er spanningen waren tussen de man en zijn collega, al weten we niet waardoor ze zijn ontstaan. De gearresteerde collega besloot ergens wraak op te nemen en deed het verkeerd: zijn "rivaal" in de positie brengen dat hij niet onverschillige sommen geld moest betalen.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De veertigjarige medewerker bestelde enorme hoeveelheden ramen en koos de betaalmethode bij aflevering. Hij bestelde ongeveer 130 ramen, een gerecht van noedels en vleesbouillon, en koos dat van zijn collega als afleveradres. De eerste geplaatste bestelling bedroeg 29.000 yen (230 euro). De man, toen hij de 130 ramen zag, wees de bestelling af; het bedrijf dat de thuisservice uitvoerde, aangezien een tweede bestelling was gestuurd. Hij werd zo achterdochtig en nam contact op met de politie, die naar beide versies luisterde. De gearresteerde man gaf tijdens verhoren toe dat hij de architect van wraak was, terwijl het slachtoffer zich herinnerde dat hij - in het verleden - al onverwachte leveringen had gekregen, maar op basis van sushi en pizza. We weten niet of alle bestellingen van dezelfde persoon komen, maar de politie doet ook hier onderzoek naar.

Advertisement