Ze koopt een nep-babybuik en draag deze elke maand om “aan het verlangen naar het moederschap te voldoen"

Janine image
door Janine

09 Februari 2022

Ze koopt een nep-babybuik en draag deze elke maand om “aan het verlangen naar het moederschap te voldoen"
Advertisement

Veel mensen willen graag kinderen, maar zijn bang voor de zwangerschap; anderen voelen zich er niet klaar voor en weer anderen hebben de beslissing genomen om geen kinderen te krijgen, tegenstrijdig met veel vrouwen van een bepaalde leeftijdsgroep die het bijna als hun plicht voelen om moeder te worden. Niet alle vrouwen hebben namelijk de behoefte om een ​​gezin te stichten waar ook een kind deel van uitmaakt, en daarom zijn ze vaak het onderwerp van kritiek en ongewenste opmerkingen. Een jonge vrouw plaatste in plaats daarvan een video op TikTok waarin ze al haar verlangen naar het moederschap laat zien en waarin ze een van haar laatste aankopen deelde: een siliconen babybuik, gekocht voor het bedrag van 147 pond.

via sophmosca/TikTok

Advertisement
sophmosca/TikTok

sophmosca/TikTok

Waarom zou iemand een siliconen babybuik kopen? De 22-jarige jonge vrouw, Sophia Mosca genaamd, legt het precies uit in de video: haar aankoop helpt haar te begrijpen wat het betekent om zwanger te zijn en alle activiteiten te moeten uitvoeren met een dikke buik, en daarom "het verlangen naar kinderen af te weren”, althans tijdelijk. Sophia heeft onthuld dat ze de synthetische babybuik één keer per maand draagt, en dit "ritueel" helpt haar te herinneren waarom ze heeft besloten om - althans voorlopig - geen kinderen te krijgen en om aan haar verlangen naar het moederschap te voldoen.

Advertisement
sophmosca/TikTok

sophmosca/TikTok

Haar volgers op sociale media hebben laten zien dat ze haar nieuwe aankoop volledig steunen: de video heeft miljoenen views en duizenden reacties verzameld. Sophie zou graag kinderen willen hebben, en het dragen van de babybuik helpt haar om - in ieder geval tijdelijk - aan haar wens om moeder te worden te voldoen, en veel andere vrouwen vonden dat ze een geniale aankoop had gedaan. Een gebruiker complimenteerde Sophie en beweerde dat ze in de toekomst een heel lieve en liefhebbende moeder zal zijn.

sophmosca/TikTok

sophmosca/TikTok

Sophie weet echter dat het nog vroeg is, en dat ze nog moet wachten tot de dag dat ze een echte babybuik zal strelen, maar op dit moment is de nep siliconen buik voldoende voor haar: ze kijkt ernaar, raakt het aan en streelt het alsof het echt is, en het laat haar voelen - of in ieder geval gedeeltelijk - wat het betekent om zwanger te zijn. Aan kritiek en ironische opmerkingen geen gebrek: veel vrouwen zeggen dat ze de neppe buik zouden hebben gekocht om de rij bij de kassa van de supermarkt over te slaan of om op gereserveerde plaatsen te kunnen parkeren. En jij? Vind je het een effectief idee of gewoon grappig?

Advertisement