Hij geeft op een veiling 3,7 miljoen euro uit om een ​​zwarte diamant te kopen: het is de grootste ter wereld

Janine image
door Janine

15 Februari 2022

Hij geeft op een veiling 3,7 miljoen euro uit om een ​​zwarte diamant te kopen: het is de grootste ter wereld
Advertisement

Wie wil er nu geen diamant bezitten? Een even kostbaar als helder kristal, waarvan de hoge prijs afhangt van de grootte en de verfijning van de slijpvorm. Als je aan deze fantastische steen denkt, denk je meteen aan de transparantie die typisch is voor de meest voorkomende modellen, maar er is ook een andere variant: de "zwarte" diamant, zo genoemd vanwege de donkere kleur die wordt gegeven door het verschillende type koolstof dat het bevat en door de insluitsels in ijzeroxide.

Er zijn mensen die bereid zijn een fortuin te betalen om er een te krijgen, zoals de nog steeds mysterieuze man die 3 miljoen en 750.000 euro op een veiling in Londen uitgaf om het grootste model ooit ter wereld te kopen.

via National Geographic

Advertisement
Sotheby’s

Sotheby’s

De naam van deze fantastische diamant is "The Enigma" en hij werd op Sotheby's online veiling verkocht voor 3,16 miljoen pond (overeenkomend met 4,3 miljoen dollar). Het was van een man die anoniem bleef, die het 20 jaar bewaarde zonder het ooit in het openbaar te tonen.

De steen, die 55 vlakken heeft en 555,55 karaat is, weegt 11 gram en lijkt vorm te hebben gekregen toen een hemellichaam - een meteoriet of asteroïde - meer dan 2,6 miljard jaar geleden op de aarde neerstortte.

Advertisement
Sotheby’s

Sotheby’s

Zwarte diamanten, genaamd "carbonado”, worden meestal gevonden in de buurt van het aardoppervlak en om deze reden worden ze geassocieerd met buitenaardse oorsprong.

Binnenin zijn namelijk resten van osborniet gevonden, een mineraal dat niet op onze planeet voorkomt, maar dat uitsluitend tot meteoren behoort. Verder bevat diamant waterstof en stikstof, elementen die extreem aanwezig zijn in de ruimte.

De exacte plaats waar Enigma vorm kreeg is onbekend, maar zwarte diamanten worden meestal gevonden in het alluviale zand van Brazilië en Centraal-Afrika.

Sotheby’s

Sotheby’s

Gemmologen werkten drie jaar aan de kostbare diamant: het uiterlijk is geïnspireerd op het getal 5, met een sterke symbolische connotatie in het Midden-Oosten, en herinnert aan de Hand van Fatima, of Hamsa, het embleem van islamitische macht en bescherming.

Pas onlangs is dit meesterwerk tentoongesteld in Los Angeles, Dubai en Londen. Voordat de koper de verkoop won, noemde het veilinghuis van Sotheby's het juweel "een kosmisch wonder".

En dat klopt: deze diamant met de perfecte naam, die alle charme van het mysterie aangeeft dat zijn oorsprong verbergt, is echt een wonderkind van het universum.

Advertisement