Moeder worden: 10 vrouwen vertellen de verschillende redenen waarom ze “spijt” hadden dat ze zijn bevallen

Janine image
door Janine

25 Februari 2022

Moeder worden: 10 vrouwen vertellen de verschillende redenen waarom ze “spijt” hadden dat ze zijn bevallen
Advertisement

Moeder worden is een absoluut unieke ervaring: een leven in je voelen groeien is ronduit magisch, om nog maar te zwijgen van de eerste keer dat je je baby in je armen houdt. Een emotie die misschien niets ter wereld kan evenaren en die elke vrouw die het heeft ervaren alleen met groot enthousiasme kan vertellen. Soms gaan de geneugten van het moederschap echter gepaard met moeilijkheden en negatieve gedachten die misschien niet iedereen durft te vertellen.

Gebruiker @nevertruly opende een discussie voor de moeders van de community op Reddit AskWoman: "Vrouwen die spijt hebben dat ze zijn bevallen. Waarom hebben jullie er spijt van?"

Hier zijn tien van de meest interessante antwoorden.

via Reddit

Advertisement

1. De handicap

1. De handicap

Pixabay-Not the actual photo

"Ik was niet klaar om het risico te lopen mijn leven en mijn baarmoeder te verliezen en een gehandicapt kind op te voeden. Ik hou zoveel van mijn zoon, maar verdorie... ik zou dit leven nooit voor hem hebben gekozen. Voor ieder van ons. Ik voel me naïef en dom dat ik altijd dacht dat ik er klaar voor was. Om mijn man ervan te overtuigen dat we er klaar voor waren" is de ontroerende, eerlijke en moedige reactie van gebruiker koibish.

Advertisement

2. De hormonen

2. De hormonen

Pixabay-Not the actual photo

speedspectator zegt: "Als ik rijk was geweest, zou ik een draagmoeder hebben genomen. Serieus, de pre- en postnatale hormonen hebben me een paar jaar geruïneerd. Emotioneel en fysiek was ik een puinhoop. Overgewicht, gestrest, moe en humeurig. Naar therapeuten gaan en sporten hielp niet veel. Mijn man was en is nog steeds buitengewoon aardig voor mij, want als ik hem was geweest, had ik waarschijnlijk willen scheiden. Mijn jongste zoon is 6 jaar oud en ik ben nu pas bezig mijn leven en lichaam weer op de rails te krijgen. Mijn kinderen zijn geweldig, dus ik kan niet zeggen dat het het niet waard was."

3. De carrière

3. De carrière

Pixabay-Not the actual photo

"Als ik de keuze had, zou ik weer voor mijn kinderen kiezen. Maar ik was er niet op voorbereid dat mijn carrière door hen zou vertragen. Het zijn de kleine dingen, zoals niet naar conferenties kunnen reizen, meer vrij nemen dan leeftijdsgenoten die geen ouders zijn wegens ziekte van kinderen, enzovoort. Ik hou van mijn kinderen en heb geprobeerd ze de juiste waarden bij te brengen, ik sta ​​alleen niet zo hoog op de bedrijfsladder als ik dacht dat ik zou kunnen staan", schrijft Witchbrew7.

4. Het salaris

4. Het salaris

Pixabay-Non the actual photo

min_mus zegt: "14 jaar na de bevalling verdien ik nog steeds niet wat ik verdiende voordat mijn enige kind werd geboren. Ik werkte parttime en bleef al die jaren actief in mijn vakgebied, maar de financiële gevolgen van het vinden van een werkregeling die bij het ouderschap paste, waren aanzienlijk. De ergste financiële fout die ik ooit heb gemaakt, was het krijgen van een kind."

5. Worden behandeld als een "broedmachine"

5. Worden behandeld als een "broedmachine"

Pexels-Not the actual photo

De keerzijde van het moederschap voor gebruiker fibrepirate is: “Getransformeerd worden tot een wandelende broedmachine die zich moet houden aan strikte richtlijnen over hoe en wat te eten en drinken, die niet dit of dat mag doen. ‘Hoe durf je af te vallen?!' Toen ik hulp ging zoeken vanwege de zwelling in mijn benen, deden ze dat af als een klein probleem. Ik moest mijn bekken weer reconstrueren en kreeg te horen dat ze pas op mijn veertigste iets zouden doen omdat 'ik andere kinderen had kunnen krijgen'"

Advertisement

6. De verkeerde partner

6. De verkeerde partner

Pexels-Not the actual photo

"Ik hou van mijn dochter en ik zou haar voor niets ter wereld willen ruilen. Ik vind het ook heerlijk om moeder te zijn. Ik vind het alleen jammer dat ik een kind heb gekregen met deze persoon en hoe mijn leven is veranderd. Mijn man was gewelddadig en na de scheiding zijn de zaken zeker verbeterd, maar het is nog steeds een behoorlijk slechte situatie. Ik ben een alleenstaande moeder en heb mijn school niet afgemaakt. Mijn dochter heeft gezondheidsproblemen waardoor ik bij haar in de buurt moet zijn”, zegt dollyprincessb.

7. De samenleving

7. De samenleving

Pixabay-Not the actual photo

Significant-Mood-396 maakt zich zorgen over de samenleving waarin haar zoon zal opgroeien: "Het spijt me alleen voor de wereld die mijn zoon erft. Het spijt me dat hij het moeilijk zal hebben en er zo weinig is dat ik kan doen om het te voorkomen. Ik heb er geen spijt van dat ik hem heb gekregen, maar dat hij waarschijnlijk zal lijden.”

Advertisement

8. Moeilijke zwangerschap

8. Moeilijke zwangerschap

Pixabay-Not the actual photo

"Ik heb geen spijt dat ik ben bevallen, maar ik zal absoluut niet opnieuw zwanger worden. Mijn zwangerschap was de ergste ervaring die ik ooit heb gehad. Ik leefde eigenlijk in het ziekenhuis. Ik had HG (hyperemesis gravidarum) waardoor ik constant moest overgeven. Als ik ooit weer zwanger zou worden zou ik de baby niet houden”, is de opmerking van Flaky_Debate_8296.

9. De jonge leeftijd

9. De jonge leeftijd

Pixabay-Not the actual photo

cuddlewithyourdemons vertelt: "Ik was te jong om een ​​baby te krijgen. Ik hou heel veel van mijn zoon, maar we hebben allebei geleden omdat ik er niet klaar voor was om moeder te worden. Ik was extreem onvolwassen en onverantwoordelijk, en vond het vervelend dat ik geen normale tienerervaringen had, die heel snel veranderde in een overweldigende depressie en angst. Ik zou echt willen dat ik ouder was. Mijn kind moest opgroeien met een ouder die niet volwassen was, en dat is vreselijk.”

Advertisement

10. Een moeilijke bevalling

10. Een moeilijke bevalling

Pixabay-Not the actual photo

"Ook al heb ik er geen spijt van dat ik mijn dochter heb gekregen, ik wou dat ik had gesproken en dingen anders had gedaan. Ik had een vreselijke traumatische ervaring met de bevalling. Ik ging naar een groot ziekenhuis waar ik een nummer was, geen naam, en het was verschrikkelijk. Ik kan er nog steeds niet aan denken zonder tranen in mijn ogen”, concludeert AnyKick346.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Ongetwijfeld een zeer delicate kwestie, een openhartig debat tussen vrouwen die de moed hadden om niet alleen moeder te worden, maar ook om hun beperkingen en moeilijkheden toe te geven tijdens de reis van het moederschap.

Wat vind jij?

Advertisement