Ze verliest haar verlovingsring in de tuin: na 13 jaar wordt het gevonden rond een wortel (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

28 Februari 2022

Ze verliest haar verlovingsring in de tuin: na 13 jaar wordt het gevonden rond een wortel (+ VIDEO)
Advertisement

Stel je de scène voor: je haalt wat sla uit de tuin en een vreemde wortel, die daar tussen de andere planten staat, trekt je aandacht. Geïntrigeerd bekijk je het van dichtbij en ontdekt dat het heel anders is dan zijn soortgenoten. De reden? Het is ongelooflijker dan je ooit zou denken.

We beschrijven geen fictieve situatie, maar precies wat er gebeurde met een Canadese vrouw, die haar merkwaardige ontdekking zeker niet snel zal vergeten, die vervolgens op internet werd gedeeld en over de hele wereld viraal ging. Die wortel bracht in feite een familiestuk aan het licht, een object waarvan werd aangenomen dat het jaren geleden verloren was gegaan. Klaar om erachter te komen?

via BBC

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

Degenen die het geluk hebben om in een huis te wonen met een groene buitenruimte en misschien zelfs een moestuin, weten hoe praktisch en functioneel het is om eigen producten te kweken en ze indien nodig te gebruiken. Dat deed Colleen Daly ook toen ze, zoals vele anderen, op een avond het huis verliet om wat sla te pakken in de moestuin op het erf van de boerderij waar ze met haar man woont.

Eenmaal daar was de beruchte wortel klaar om zich in al zijn extravagantie te tonen. Waarom? Simpel: het leek alsof iemand haar een huwelijksaanzoek had gedaan... Nee, we maken geen grapje: om die groente zat namelijk een gouden verlovingsring!

Advertisement
ilovebutter/Flickr - Not the actual photo

ilovebutter/Flickr - Not the actual photo

Hoe was dit mogelijk? Waar komt die ring vandaan? Na het eerste, natuurlijke moment van verbazing, begon ze de puzzelstukjes bijeen te leggen. In die tuin, die decennialang werd beheerd en verzorgd door de familieleden van Colleens man, lag een echt familiegeheim.

Het was daar waar 13 jaar eerder Colleen's schoonmoeder Mary Grams haar verlovingsring had verloren terwijl ze wat onderhoud deed. Ze merkte het kort daarna op en kon het niet meer vinden. Dus besloot ze alleen haar zoon te vertellen wat er was gebeurd. Haar man Norman had dit nooit mogen weten, want volgens Mary zou hij erg boos zijn geweest wanneer hij zou horen van het verlies van een ring die de vrouw sinds 1951 droeg.

Grams kocht een soortgelijke ring, deed hem om en alles verliep soepel alsof er niets was gebeurd. In de daaropvolgende jaren verhuisden zij en haar man, om plaats te maken voor hun zoon en vrouw Colleen op de boerderij. De rest, zoals ze in deze gevallen zeggen, is geschiedenis, en het lijkt erop dat de tuin heeft besloten terug te geven aan de familie wat verloren was, wat aantoont dat het huis - en ook de tuin - iets verbergt maar niet steelt!

Mary's zoon wist al van wie die ring was, en het verbazingwekkende is dat er een hele wortel omheen was gegroeid. Het was alsof de natuur zelf actief wilde deelnemen aan een familieherinnering en deze na zoveel jaren weer levend en aanwezig had willen maken. Ongelofelijk, nietwaar?

Advertisement