"De buren blijven mijn kat 'stelen', maar ze zweren dat het niet waar is": de uitbarsting van een vrouw

Janine image
door Janine

12 Maart 2022

"De buren blijven mijn kat 'stelen', maar ze zweren dat het niet waar is": de uitbarsting van een vrouw
Advertisement

We weten allemaal hoe katten zijn: onafhankelijk en soms heerlijk gek, het is echt moeilijk om te weten wat er in hun hoofd omgaat als ze iets willen. Tot het punt dat ze ons in bepaalde situaties zelfs doen twijfelen of ze wel bij ons thuis willen blijven.

De vrouw die haar tirade op het web plaatste, weet er alles van, woedend nadat ze haar geliefde kat in het huis van de buren bleef zien. Precies: de kat was er altijd, zat op het raamkozijn van een huis dat niet van hem was, ook al hebben de eigenaren van het huis meerdere keren gezworen hem daar niet naar binnen te hebben gelokt. De vrouw geloofde er echter niets van en de kwestie resulteerde in een ruzie tussen de buren die veel reacties opleverde van gebruikers die het op internet lazen. Laten we wat meer te weten komen over wat er is gebeurd.

via Mumsnet

Advertisement
HEXXARS/Wikimedia - Not the actual photo

HEXXARS/Wikimedia - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door de eigenaresse van de kat op het forum Mumsnet, waar ze beweerde dat haar buren haar kat steeds in huis lieten, zonder zich al te druk te maken om haar verzoeken om hem buiten te houden.

"Ik weet dat katten onafhankelijk zijn - schrijft de moeder in de post - ze gaan waar ze willen en ze zijn niet al te trouw... maar een gezin laat mijn kat elke dag in hun huis. Ik zie hem daar zitten vanuit het raam”.

Als je verrast en zelfs een beetje geamuseerd bent nadat je zoiets hebt gelezen, weet dan dat je niet de enige bent. Stel je eens voor met welke vastberadenheid die kat het huis bleef verlaten om door de buren te worden “verwelkomd”. Was hij het echt die dat nieuwe onderkomen had gekozen of waren het pesterijen van de mensen aan de overkant? Het baasje twijfelde niet.

Advertisement
David Sutterlütti/Flickr - Not the actual photo

David Sutterlütti/Flickr - Not the actual photo

"Ik begrijp dat het soms moeilijk is om het te vermijden - schreef ze in haar post - maar het is duidelijk dat ze hem expres binnenlaten. Mijn kinderen zijn boos dat we hem met eten naar ons huis moeten lokken, en de buren hebben me verteld dat ze hem geen eten geven. Ik heb drie keer met ze gesproken - vervolgde ze - en de laatste keer heb ik ze echt gevraagd om de deur niet open te doen. Ze lachen me uit, ze 'stelen' hem van me”.

Op dat moment sloot de vrouw haar uitbarsting af met een vraag gericht aan gebruikers. "Ben ik onredelijk omdat ik boos ben over wat er gebeurt, of moet ik het gewoon negeren?" vroeg ze. Uit de reacties bleek een duidelijke verdeeldheid.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Onder de lezers waren er in feite degenen die zonder aarzelen aan de kant van de vrouw stonden, en degenen die in plaats daarvan beweerden dat de buren niets verkeerds deden. "Dit maakt me echt woedend - schreef een gebruiker - hoogstwaarschijnlijk voeren ze de kat, en dit is de belangrijkste reden waarom hij naar het andere huis gaat".

"Katten kiezen waar ze willen wonen - was de opmerking van een andere persoon, die de moeder niet verdedigde - als de kat echt bij je wilde zijn, zou hij naar huis komen zonder aangetrokken te worden door het eten". Onder de verschillende reacties van de gebruikers waren er ook die bemiddeling suggereerden: "Ik zou verdrietig zijn als ik mijn kat bij het raam van een buurman zou zien, maar het zou me niet verbazen, omdat sommige katten weinig loyaliteit hebben en zich op hun gemak voelen waar ze willen".

Denk je dat de vrouw gelijk heeft om boos te zijn op de buren, of moet ze gewoon accepteren dat de kat heeft besloten te doen wat hij zelf wil?

Advertisement