Ze verliest haar kat tijdens een verhuizing, 17 jaar later krijgt ze een telefoontje: "we hebben hem gevonden"

Janine image
door Janine

30 Maart 2022

Ze verliest haar kat tijdens een verhuizing, 17 jaar later krijgt ze een telefoontje: "we hebben hem gevonden"
Advertisement

Huisdieren zijn voor de meeste mensen niet zomaar gezelschapsdieren. Na verloop van tijd worden ze echte familieleden en bouwen ze een diepe band op met hun mensen. Velen denken dat dieren zelfs beter zijn dan mensen, omdat hun liefde onvoorwaardelijk is en ze veel vertrouwen verdienen.

Afscheid nemen van zo'n vriend is zeker niet gemakkelijk, en Kim Collier, een 39-jarige vrouw, weet het goed: haar kat is vele jaren geleden verdwenen en de vrouw kon hem niet meer vinden, maar het leven had een ongelooflijke verrassing voor haar.

via Daily Record

Advertisement

Het begon allemaal in 2004 toen de vrouw, een dierenarts, met haar driejarige kat Tilly naar Schotland verhuisde. Het dier verdween echter tijdens de verhuizing. Kim zocht hem overal, in paniek, maar kon hem niet meer vinden. Zonder op te geven, bleef ze informatie verspreiden over de microchip die de kat had, in de hoop dat iemand hem had gevonden en hem terug kon brengen.

Ondanks alle inspanningen is dit niet gebeurd en voor Kim was het op zijn zachtst gezegd een moeilijke tijd.

17 jaar later was de vrouw haar geliefde Tilly nog niet vergeten, maar ze had alle hoop opgegeven hem weer te kunnen omhelzen.

En in plaats daarvan maakte een volkomen onverwacht telefoontje het mogelijk. De dierenarts kreeg een telefoontje van de SSPCA, de Society for Prevention of Cruelty to Animals, waarin haar werd gevraagd of ze een kat kende die Tilly heette. Op dat moment antwoordde de vrouw verward dat ja, de kat die ze bijna twintig jaar eerder had verloren precies zo heette.

"Het was een heel raar gevoel. Mijn wereld stond op zijn kop, maar op een positieve manier", zei Kim.

Advertisement

De kat werd gevonden in hetzelfde gebied waar hij was verloren door een vrouw die contact opnam met de vereniging, die via de microchip de eigenaar kon traceren.

Eindelijk ligt Tilly, die de 20-jarige leeftijd heeft bereikt, weer in de armen van zijn baasje. Gezien zijn eerbiedwaardige leeftijd is de kat onderworpen aan veterinaire controles.

"Ik zal hem niet in de steek laten. Het personeel van de kliniek is erg aardig voor Tilly. Ze verwennen hem heel veel“, zei de vrouw.

Een verhaal met een ongelooflijke wending en een gelukkig einde, dat laat zien hoe het leven ons soms kan verrassen met een mooi onverwacht geschenk, wanneer je de hoop al had verloren en je je neer had gelegd bij het verliezen van een dierbare.

Advertisement