Toen hij jong was moest hij zijn studie opgeven, op 101-jarige leeftijd realiseert hij zijn droom om af te studeren

Janine image
door Janine

07 April 2022

Toen hij jong was moest hij zijn studie opgeven, op 101-jarige leeftijd realiseert hij zijn droom om af te studeren
Advertisement

Het hebben van dromen en doelen om te bereiken is de motor van het leven, wat je de energie geeft om elke dag met toewijding tegemoet te treden en volhardend te zijn in afwachting van de resultaten. Soms gaat het niet zoals we hadden gewild, problemen en onvoorziene gebeurtenissen zorgen ervoor dat we een andere weg inslaan, en afstand moeten doen van de doelen die we voor onszelf hadden gesteld. Of om het even uit te stellen: er zijn mensen die niet opgeven en te zijner tijd hun dromen weer in eigen handen nemen, waarbij ze op elke leeftijd hun grenzen overschrijden!

Dit is het geval van een Amerikaanse man die er eindelijk in is geslaagd het door hem gewenste diploma te behalen. Het zou niet zo'n uitzonderlijk feit lijken, ware het niet dat de hoofdpersoon 101 jaar oud is.

via The Washington Post

Advertisement

De oudere student heet Merrill Pittman Cooper en hij woont in de Verenigde Staten. Als jongen was hij ingeschreven aan het Storer College in Harpers Ferry, een onderwijsinstelling die in 1865 werd opgericht om slaven uit de burgeroorlog, die vervolgens werden vrijgelaten, een opleiding te geven.

Het was een van de weinige scholen die zwarte mensen accepteerde en had bijna zevenduizend studenten tot de jaren vijftig, toen het werd gesloten.

Merrill studeerde destijds vier jaar vakken als geschiedenis, Engels, Latijn en biologie, maar moest in het laatste jaar stoppen. Zijn moeder was huishoudster en kon het schoolgeld niet betalen, dus verhuisde het gezin met enkele familieleden naar Philadelphia. De man stopte met school, maar bleef de wens houden om ooit af ​​te studeren.

En die dag is gekomen, vierentachtig jaar later. Toen hij zijn oude school bezocht, had Merrill spijt dat hij zijn studie niet had afgemaakt: "Naarmate de tijd verstreek, dacht ik dat het waarschijnlijk te laat was, dus liet ik de school voor wat het was. Ik was zo druk met mijn werk en mijn leven dat mijn droom uiteengespat was”, vertelde hij.

Advertisement

Dus besloot zijn familie hem te helpen zijn oude droom te verwezenlijken: ze maakten een afspraak met de school om een ​​diploma-uitreiking te organiseren die opgedragen was aan Merrill.

"We zijn vereerd om deze droom te helpen verwezenlijken", zegt Bondy Shay Gibson-Lear, directeur van het instituut.

Merrill, die de leeftijd van 101 heeft bereikt, werd met grote ontroering overvallen toen hij de verrassing ontving en was tot tranen toe geroerd. Een onbeschrijfelijke vreugde die hem zijn familie enorm dankbaar maakte.

Het is nooit te laat om je dromen waar te maken!

Advertisement