Stel maakt juwelen gemaakt met moedermelk: “We willen de herinneringen aan een bijzondere periode koesteren”

Janine image
door Janine

19 April 2022

Stel maakt juwelen gemaakt met moedermelk: “We willen de herinneringen aan een bijzondere periode koesteren”
Advertisement

Juwelen fascineren al sinds mensenheugenis vrouwen, maar ook mannen. Kettingen, ringen, armbanden, sieraden, zijn versieringen die het lichaam verfraaien, iets wat een vleugje licht en elegantie geeft. Net als kleding en schoenen, is er ook hier voor elk wat wils: eenvoudig en sober, etnisch en massief, in edele materialen of sieraden.

Een vrouw uit Londen ging echter verder en lanceerde een beslist ongebruikelijke sieradenlijn: de compositie is namelijk gebaseerd op moedermelk. Een origineel idee dat een groot succes en een ongelooflijk economisch rendement heeft opgeleverd.

via Mirror

Safiyya Riyadh heeft samen met haar man Adam, Magenta Flower opgericht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van sieraden gemaakt met moedermelk: het idee is om de herinnering aan een speciale periode "altijd bij je te dragen", die van het moederschap en borstvoeding.

Het bedrijf werd aanvankelijk opgericht om de bloemen van belangrijke gelegenheden te behouden en om te zetten in accessoires met een grote emotionele waarde, die daarom in de loop van de tijd kunnen worden gedragen.

Vervolgens, na het lezen van een artikel over het gebruik van moedermelk voor het maken van sieraden, besloot het paar dit idee in hun bedrijf uit te breiden.

Advertisement

Het succes was enorm, met een omzetstijging van bijna 500%, zozeer zelfs dat voor de nabije toekomst een omzet van anderhalf miljoen pond wordt verwacht. De twee ondernemers hebben contact met veel moeders om hen te helpen hun moedermelk in de loop van de tijd te bewaren, maar ook met vrouwen die de zwangerschap niet hebben kunnen voldragen, maar die niet alleen de emotionele, maar ook de materiële herinnering willen behouden.

Hoe worden deze geweldige juwelen gemaakt? “Persoonlijk kon ik lange tijd geen borstvoeding geven. De maatschappij legt te veel druk op vrouwen om alles te kunnen doen, ook borstvoeding. Toen ik er voor het eerst achter kwam dat moedermelk kon worden bewaard, bedacht ik me dat ik dat had willen weten toen ik mijn laatste baby kreeg, want ik had wat juwelen willen hebben om die tijd te herdenken. Onze juwelen dienen om vroege herinneringen te bewaren, of de baby nu fles- of borstvoeding krijgt. Het is erg belangrijk voor elke moeder die probeert zich de momenten van verbintenis met haar baby te herinneren”, legt Safiyya uit.

Om van melk een juweel te maken is de benodigde hoeveelheid minimaal 30 ml. De vloeistof wordt door middel van een technisch proces gedehydrateerd en vervolgens gecombineerd met een kostbare hars die niet de neiging heeft om na verloop van tijd te vergelen, waardoor de ongewijzigde levensduur van het eindproduct wordt gegarandeerd.

Sinds de start van de productie heeft het paar meer dan 4.000 bestellingen ontvangen en oorbellen, ringen en halskettingen gemaakt met moedermelk. Door de enorme vraag moest het bedrijf acht medewerkers aannemen om klanten tevreden te stellen.

Wat vind je van dit idee?

Advertisement