De wet van aantrekking: het verleden loslaten helpt je te krijgen wat je wilt

Janine image
door Janine

08 Mei 2022

De wet van aantrekking: het verleden loslaten helpt je te krijgen wat je wilt
Advertisement

We horen steeds vaker over “De wet van aantrekking”, oftewel een wet die het universum regeert en die veel mensen benaderen met het doel hun leven te veranderen. De knapste koppen hebben erover gesproken, waaronder Steve Jobs en Albert Einstein, die zeiden: “Alles is energie en zo simpel is het. Pas de frequentie van de energie aan die je wilt en je kunt niet anders dan die realiteit krijgen. Het kan niet anders. Dit is geen filosofie. Dit is natuurkunde”. De wet van aantrekking vertelt ons dus dat wat we denken en voelen onze realiteit wordt. Alles wat we willen kan realiteit worden, zolang we positieve gedachten manifesteren.

via The Law of Attraction

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Volgens deze wet zijn we, ongeacht wie we zijn, wat we doen en waar we vandaan komen, onderworpen aan alle wetten die het universum beheersen, inclusief de wet van aantrekking. Volgens deze wet is de mens een soort magneet, in staat om - met de kracht van zijn eigen gedachten - mensen of situaties aan te trekken of af te stoten. We zijn dus geen wezens die passief wachten op de ontvouwing van gebeurtenissen: we zijn actief betrokken bij wat ons overkomt, omdat we het zelf aantrekken.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Wat moet je dan doen, als je een nieuwe start of een betere toekomst wilt? Je moet gewoon loslaten: alle gedachten, situaties, mensen loslaten die je ervan weerhouden om gelukkig, tevreden en zelfverzekerd te zijn. Loslaten kan moeilijk zijn, omdat je tijd en energie hebt geïnvesteerd in een persoon of situatie, maar alleen door het verleden los te laten kunnen we verandering omarmen. De menselijke geest voelt zich niet op zijn gemak wanneer hij een veranderingsproces moet doormaken: hij verkiest de comfortzone, wat hem vertrouwd is. Maar nieuwe kansen ontstaan ​​wanneer we erin slagen om achter te laten wat onze verlangens belemmert.

Wat kun je dan doen? Nadat je hebt geleerd het verleden los te laten en dat wat niet werkt, begin je na te denken over wie je wilt zijn, welke doelen je wilt bereiken: denk niet dat het onmogelijke doelen zijn of dat je nooit in staat zult zijn om te hebben waar je van droomt. Gewoon door te denken dat je het kunt, zal het je lukken, dit is wat de wet van aantrekking zegt. Heb je er weleens van gehoord? Heb je ooit geprobeerd om het in de praktijk te brengen?

Advertisement