Onderneemster trouwt voor de 18e keer: “beter 20 huwelijken dan 20 jaar ongelukkig zijn”

Janine image
door Janine

18 April 2022

Onderneemster trouwt voor de 18e keer: “beter 20 huwelijken dan 20 jaar ongelukkig zijn”
Advertisement

Hoe vaak hebben we niet gehoord van liefdes die een leven lang duren? Er zijn veel mensen die er op de een of andere manier naar op zoek zijn en ervan overtuigd zijn dat het vinden ervan een fundamenteel doel is om te bereiken. Sommigen slagen in de onderneming, anderen niet. Weer anderen realiseren zich echter de complicaties die een relatie als koppel met zich mee kan brengen en besluiten op een totaal andere manier te handelen.

Relaties, zelfs diegenen die op het eerste gezicht stabieler en duurzamer lijken, kunnen valkuilen en teleurstellingen aan het licht brengen waar het niet gemakkelijk is om uit te komen. Een redenering die heel duidelijk is voor de Braziliaanse hoofdpersoon van ons verhaal, die in haar leven heeft besloten om in 18 huwelijken een kans te wagen, ervan overtuigd dat het beter is om het geluk van het moment te beleven - al is het maar kort - in plaats van jaren in een ongelukkige relatie door te brengen.

via Eonline

Gretchen is een Braziliaanse onderneemster en zangeres en is op 63-jarige leeftijd al 18 keer getrouwd. Als het, zo gesteld, misschien ongelooflijk lijkt, is het voor haar volkomen normaal. Haar gedachte is bovendien duidelijk, en ze aarzelde niet om het met de wereld te delen: "beter twintig keer te trouwen dan twintig jaar ongelukkig te zijn met slechts één persoon".

Advertisement

Een visie waar natuurlijk niet iedereen het mee eens zal zijn, maar voor haar is het een echt "gebod". Het is geen toeval dat, volgens wat ze heeft gezegd, wanneer ze ziet dat het in een relatie niet meer goed gaat zoals in het begin, deze vrouw niet aarzelt om te scheiden en weer opnieuw begint. Moeilijk? Onmogelijk? Niet voor haar, die toegeeft dat ze altijd en alleen wordt geleid door een verlangen naar constant geluk.

mariagretchen/Instagram

mariagretchen/Instagram

"Als het niet werkt met een partner, verlaat hem dan - zegt ze zelfverzekerd - en wees gerust: later komt er nog een en hij zal veel beter zijn". Liefde voor het leven dus: voor Gretchen is alles gebaseerd op geluk, zonder al te veel plannen of verwachtingen voor de toekomst. Ze is momenteel getrouwd met een gerenommeerde saxofonist, Esdras de Souza en, zoals vaak gebeurt in dergelijke gevallen, heeft haar verhaal veel reacties gekregen van mensen op sociale media.

Naast degenen die haar steunden, was er in feite geen gebrek aan degenen die de 63-jarige en haar levenskeuzes zwaar bekritiseerden, die daarom blijkbaar niet iedereen aanspreken. Afgezien van individuele meningen, moeten we echter altijd onthouden dat dit persoonlijke visies zijn en dat ze als zodanig niet mogen worden onderworpen aan vooroordelen en kritiek. Gretchen is gelukkig zo: wat vind jij van haar woorden?

Advertisement