Recorddieren: de oudste nog levende hond ter wereld is een chihuahua en is eenentwintig jaar geworden

Janine image
door Janine

25 April 2022

Recorddieren: de oudste nog levende hond ter wereld is een chihuahua en is eenentwintig jaar geworden
Advertisement

Iedereen die van dieren houdt en besluit met een van hen te gaan samenleven, weet hoe goed ze in staat zijn om volwaardige leden van het gezin te worden. Velen geven de voorkeur aan het gezelschap van een hond of kat boven dat van andere mensen en afscheid van hen nemen is echt moeilijk. Wanneer je besluit een harige vriend te adopteren, hoop je hem een ​​gelukkig en lang leven te kunnen schenken, in de hoop zoveel mogelijk tijd met hem te kunnen delen.

Dit geluk overkwam Gisela Shore, eigenaresse van de oudste nog levende hond ter wereld: een 21-jarige chihuahua.

via People

Advertisement
Guinness World Record

Guinness World Record

TobyKeith, dat is de naam van het hondje, kreeg de titel van oudste hond ter wereld met zijn 21 jaar, waarmee hij terecht het Guinness World Record binnenkwam.

Het verhaal van de chihuahua speelt zich af in Florida: toen hij nog maar een paar maanden oud was, werd de hond door de vorige eigenaren afgeleverd bij een dierenasiel. Daar werkte Gisela Shore als vrijwilligster en toen ze TobyKeiths verhaal hoorde, destijds Peanut Butter, besloot ze hem te adopteren.

Sindsdien zijn de twee al meer dan twintig jaar onafscheidelijk. TobyKeith heeft alle verwachtingen overtroffen, aangezien de gemiddelde levensduur van een chihuahua varieert van 14 tot 16 jaar.

Advertisement
@guinnessworldrecords/Instagram

@guinnessworldrecords/Instagram

Het hondje is in plaats daarvan 21 jaar geworden, dus dacht zijn baasje zijn baasje dat hij een record had kunnen breken en ze had gelijk: het Guinness World Records-comité riep hem na grondige verificaties officieel uit tot de oudste levende hond ter wereld.

 

Om de mijlpaal te vieren kreeg het gelukkige hondje een speciale behandeling: een behandeling compleet met een “manicure” en een mooi ritje in de auto.

Ondanks zijn leeftijd is TobyKeith nog steeds in goede gezondheid, afgezien van enkele kleine hartproblemen. Zijn typische dag bestaat uit korte maar regelmatige wandelingen en hij rust dan uit naast zijn baasje terwijl ze thuis werkt. Zijn dieet omvat rijst, gevogelte en groenten.

Het geheim van zijn lange levensduur? Volgens Gisela komt dit door de levensstijl gecombineerd met voeding: voedzame voeding en regelmatige beweging.

Guinness World Record

Guinness World Record

"Hij is bij me sinds hij een puppy was. Hij is redelijk gezond voor zijn leeftijd en slaapt veel, maar verder doet hij het geweldig", zei Shore in een clip die op sociale media werd gedeeld.

De bejaarde hond is niet de eerste Chihuahua die een wereldrecord behaalt: voor hem behaalde Milly de titel van de kleinste hond ter wereld.

Het lijkt er daarom op dat de kleinere maten, die bekend staan ​​als "handtas", vol verrassingen zitten!

Advertisement