Recordstel: zij zijn de twee meest getatoeëerde "oude" mensen ter wereld

Janine image
door Janine

23 Februari 2023

Recordstel: zij zijn de twee meest getatoeëerde "oude" mensen ter wereld
Advertisement

Permanente tatoeages worden beschouwd als een puur jeugdige trend, die zich de afgelopen decennia aanzienlijk heeft verspreid. Het zijn echter niet alleen de nieuwe generaties die houden van onuitwisbare tekeningen op de huid, aangezien de twee meest getatoeëerde mensen ter wereld behoorlijk volwassen zijn. Het is een Amerikaans stel dat meer dan 97% van het lichaam bedekt heeft met inkt, zodanig dat ze terecht het Guinness World Record hebben gekregen. Laten we eens kijken wie ze zijn en hoe ze dit doel hebben bereikt.

via Daily Star

Advertisement
Guinness World Record

Guinness World Record

Charles Helmke en Charlotte Guttenberg zijn respectievelijk 81 en 74 jaar oud, maar pronken trots met een volledig - of bijna - getatoeëerde lichaamsbouw. Een nogal alternatief aspect voor mensen van hun leeftijd, aangezien de passie voor tatoeages vooral jonge mensen betreft. Het paar is een ​​grote fan van body art, meer dan 97% van de huid is dan ook bedekt met gekleurde en onuitwisbare tekeningen, voor een totaal van meer dan 2.000 uur besteed aan de procedure. Ze hebben bijna geen ruimte meer voor hun geliefde tatoeages.

Charles en Charlotte, die in Melbourne, in Florida wonen, werden allebei uitgeroepen tot de meest getatoeëerde senioren ter wereld, hij in de mannelijke categorie en zij in de vrouwelijke categorie. Concreet is het lichaam van de man, bijgenaamd "Chuck", voor 97,5% bedekt met inkt, terwijl dat van zijn partner voor 98,75%, dus bijna 2% meer.

Advertisement

Proudly showing off our awards from Deana Lippens' Marked for Life Tattoo Convention in Orlando.

Pubblicato da Chuck and Charlotte su Sabato 12 agosto 2017

Het stel zei dat ze van plan zijn te stoppen en geen tatoeages meer willen nemen. Charlotte begon haar lichaam te kleuren op 56-jarige leeftijd nadat ze haar man had verloren. Daarvoor was ze er altijd bang voor geweest, ook al wilde ze er toch minstens één laten zetten. Op het moment dat ze Charles ontmoette, vond ze dankzij zijn steun de moed om de eerste procedure te ondergaan.

De ervaring ontroerde haar zo dat ze er niet meer mee stopte: alleen het gezicht en een deel van de handen zijn vrij van tatoeages. "Ik beschouw mezelf als een lopende kunstgalerie. Sommige mensen kopen kunst en hangen het aan hun muur, ik heb het op mijn lichaam", zei ze.

:-) Not many images of the work on my face. Usually, my hair hides it all as it does on the top here. The artwork does...

Pubblicato da Charlotte Guttenberg su Domenica 28 gennaio 2018

Chuck daarentegen begon veel eerder: het was 1959 en hij was 18 jaar oud, tijdens militaire training voor het Amerikaanse leger, maar hij begon zijn lichaam pas te bedekken vanwege de littekens veroorzaakt door de brandwonden op 41-jarige leeftijd. Hij heeft ook het record voor de meeste schedels die op zijn lichaam zijn getatoeëerd, met een totaal van 376.

Vooral jonge mensen lijken hun uiterlijk te waarderen, zoals Charlotte uitlegde: "Ze vertellen me dat ik sterk ben en dat ze zouden willen dat hun grootmoeders ook zo waren. Andere mensen zijn er minder vriendelijk over, iedereen heeft recht op zijn mening en het heeft echt geen effect op mijn leven. Het enige dat er echt toe doet, is wat we denken en onze kunst graag met de wereld delen."

Wat vind je van dit artistieke stel?

Advertisement