Hij gaat te voet de wereld rond met zijn hond en keert na 7 jaar terug naar huis: de recordbrekende prestatie

Janine image
door Janine

16 Juli 2022

Hij gaat te voet de wereld rond met zijn hond en keert na 7 jaar terug naar huis: de recordbrekende prestatie
Advertisement

De wereld rondreizen is een doel van velen, maar niet iedereen kan het in de praktijk brengen, of hebben het in ieder geval nog niet gedaan. Stel je voor om zo'n prestatie te leveren, met wie zou je het willen delen? En vooral hoe? Een jonge man is populair geworden op internet omdat hij de 10e persoon ter wereld is die te voet de wereld rond heeft gereisd, met alleen het gezelschap van zijn trouwe hond en na 7 lange jaren naar huis terugkeerde. Volgens het Guinness World Records moet je, om bij degenen te horen die de wereldtour te voet hebben voltooid, minimaal 30.000 kilometer hebben afgelegd en ten minste 4 continenten hebben bezocht, vereisten die Tom ruimschoots heeft behaald en overschreden.

via CNN

Advertisement

Tom Turcich, 33 jaar oud en afkomstig uit New Jersey, is samen met zijn harige vriendin Savannah aan een reis begonnen die niet voor iedereen weggelegd is, integendeel: hij is pas de tiende ter wereld die het heeft gehaald, terwijl de hond de eerste in haar soort is. De twee keerden na 7 jaar te voet terug van hun lange wereldreis, waarin ze zes continenten doorkruisten en 48.000 kilometer liepen.

De beslissing om de wereld rond te gaan kwam na het verlies van een dierbare vriendin en leeftijdsgenoot, een gebeurtenis die hem deed begrijpen dat hij van elk moment van zijn bestaan ​​moest profiteren en iets buitengewoons moest bereiken. Twee lezingen waren essentieel om te begrijpen wat zijn onderneming zou zijn: het verhaal van Steven Newman, de eerste die de wereld rondreisde, en van Karl Bushby, die in 1990 om de aarde zeilde.

Advertisement

Het doel van Tom was niet om de meest populaire en beroemde plaatsen te bezoeken zoals elke toerist, maar om andere culturen dan de zijne te leren kennen en begrijpen, en er zich volledig in onder te dompelen.

Na een aantal zomerseizoenen gewerkt te hebben om het nodige geld te sparen en ondertussen de universiteit voort te zetten, vertrok de avontuurlijke man in 2016, op bijna 26-jarige leeftijd, toen hij het bedrag had bereikt dat hij nodig had, met slechts enkele kleren en een slaapzak, wat proviand en een tent.

Voordat hij vertrok, hoorde een ondernemer en een vriend van zijn overleden vriendin over zijn project en stelde Tom voor om zijn reis te sponsoren.

De jongen, die van plan was om in volledige eenzaamheid de wereld rond te reizen, ontmoette Savannah vier maanden na zijn vertrek in een dierenasiel in Texas. Vanaf dat moment werd de lieve hond zijn metgezel in avonturen en hielp hem ook de moeilijkste momenten te overwinnen. De twee gingen verder naar Panama, om vervolgens Colombia en Uruguay te bereiken, totdat ze aan boord gingen om naar Antarctica te gaan.

Een infectie, opgelopen na een bezoek aan Ierland en Schotland, dwong Tom om naar huis terug te keren om op krachten te komen, maar toen hij weer in vorm was vertrokken hij en Savannah naar Europa, bezochten Spanje, Portugal en Frankrijk, voordat ze naar Noord-Afrika, Italië, Kroatië en Turkije gingen.

Tom dacht dat zijn reis ongeveer vijf jaar zou duren, maar sommige onvoorziene gebeurtenissen hebben het met nog eens twee jaar verlengd.

In ieder geval is de missie geslaagd: hij en Savannah zijn teruggekeerd naar hun thuisland, geprezen door iedereen die hen kent en die hun heldendaden hebben gevolgd op Instagram en op de blog "The World Walk".

Zou jij te voet de wereld rond willen gaan? Scroll door de afbeeldingen om de prachtige foto's van Tom's reis te zien!

Advertisement