Ze weigert haar man te vergezellen naar een feestje omdat ze moet studeren, hij verzet de wekker om wraak te nemen

Janine image
door Janine

20 Juli 2022

Ze weigert haar man te vergezellen naar een feestje omdat ze moet studeren, hij verzet de wekker om wraak te nemen
Advertisement

De periode van studeren en in het bijzonder van de universiteit is ongetwijfeld veeleisend. Examens vereisen een lange voorbereiding, vaak heb je veel boeken om te onderstrepen en te onthouden, studenten zitten soms zelfs 's nachts aan hun bureau om een ​​goed cijfer te halen dat het gemiddelde niet omlaag haalt. Het spreekt voor zich dat in zo'n context vrije tijd niet altijd de overhand kan hebben en, zeker vlak voor een examen, komt het voor dat je moet stoppen met deelnemen aan sociale gelegenheden en evenementen. Dat gold ook voor een jonge getrouwde vrouw die in het laatste jaar van de universiteit zat en nee zei tegen haar man die haar had gevraagd hem naar een feest te vergezellen, zonder zich echter voor te stellen dat hij wraak zou nemen.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik ben 23 jaar oud en ben een jaar getrouwd met mijn man, die 26 is. Ik zit in het laatste jaar van de universiteit en heb het de afgelopen twee weken erg druk gehad, met veel projecten en examens in zicht", begon de jonge studente. "Mijn man klaagt dat hij me altijd ziet studeren en we niets meer samen doen, ook niet met vrienden. Ik heb hem gezegd dat het niet voor altijd zo zal zijn, maar ik moet me concentreren omdat dit mijn laatste jaar is en dat is het moeilijkste”.

De man lijkt de boodschap echter niet te hebben ontvangen, zozeer zelfs dat hij de avond voor een belangrijk examen een verzoek deed. "De dag voor het examen wilde hij dat ik met hem meeging naar het verjaardagsfeestje van een vriend. Ik weigerde omdat ik moest studeren. Hij smeekte me en zei dat we maar een uur zouden blijven en zei dat zijn vrienden boos zouden zijn als ik niet zou komen.”

Op dat punt weigerde de auteur van de post het voorstel opnieuw en sloot elke verdere discussie. Haar man werd boos en noemde haar egoïstisch, maar hij gaf het op om haar van gedachten te doen veranderen. Tenminste, zo leek het.

"Voor het slapengaan zette ik de wekker zoals ik altijd doe aangezien ik een zware slaper ben en laat op bleef om te studeren. De volgende ochtend werd ik om 9 uur wakker. Ik raakte in paniek en controleerde mijn wekker: die stond op 9.30 uur."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Aanvankelijk begreep de hoofdpersoon van het verhaal niet wat er was gebeurd en ze had ook geen vermoedens, "tot mijn man me vertelde dat hij het had gedaan om het mij betaald te zetten voor de weigering. Aangezien ik had geweigerd om een uur aan het feest deel te nemen, nam hij dit uur van mijn tijd."

De reactie van de jonge vrouw liet niet lang op zich wachten, aangezien ze zo graag voor dat examen had willen slagen. "Ik kon het niet geloven. Ik begon tegen hem te schreeuwen, hij schrok van mijn reactie en mijn woede."

Daarna zegt de jonge vrouw dat ze zich haastig heeft aangekleed om naar de universiteit te rennen, waar haar echter de toegang werd ontzegd tot het klaslokaal waar het examen plaatsvond.

"Ik moest veel moeite doen om ze te overtuigen het examen opnieuw in te plannen, vooral omdat ik geen legitieme reden had voor mijn te laat komen. Het was verschrikkelijk, dat is alles wat ik kan zeggen."

Bij haar thuiskomst heeft haar man echter niet zijn verontschuldigingen aangeboden, verre van dat: "We praten niet meer met elkaar. Hij blijft doen alsof ik zijn gevoelens heb gekwetst en hem getraumatiseerd heb door te schreeuwen. En dat ik verdien wat hij had gedaan omdat hij gefrustreerd was door mijn voortdurende weigering om evenementen bij te wonen in de afgelopen 2 weken. Misschien ben ik wel fout, maar ik vind dat mijn examens een prioriteit moeten zijn en zijn manier om me 'een lesje te leren' vind ik gewoon niet juist.”

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement