Op haar negende maakt ze unieke kleding als een echte styliste: "Ik droom ervan om samen met mijn vriendin een bedrijf te openen"

Janine image
door Janine

03 Mei 2022

Op haar negende maakt ze unieke kleding als een echte styliste: "Ik droom ervan om samen met mijn vriendin een bedrijf te openen"
Advertisement

Op de vraag "wat wil je later worden?", zijn de meest populaire antwoorden van jongens meestal beroepen als voetballer, astronaut of piloot. De meisjes daarentegen zijn erop gebrand zangeres, dierenarts of stylist te worden. Wat als een van deze dromen al op jonge leeftijd uitkomt?

Een meisje dat in Colorado woont, laat ons zien dat het kan: ze is nog maar negen jaar en al een zeer populaire styliste, zelfs zo dat ze lof kreeg van Vera Wang.

via New York Post

Advertisement
 middle.mom/TikTok

middle.mom/TikTok

Kaia Aragon, zo heet het meisje, werd beroemd dankzij het TikTok-profiel van haar moeder Tonya.

De jonge ontwerpster maakte eind 2021 haar eerste jurk en sindsdien heeft ze vele anderen gemaakt die het web hebben veroverd.

Dat niet alleen: Kaia ontving als geschenk van de beroemde ontwerpster van bruidsjurken Vera Wang een naaimachine samen met een rugzak en een handgeschreven briefje - nu ingelijst in de slaapkamer van het meisje - met de tekst: "Lieve Kaia, ik ben zo enthousiast om te zien dat je je droom om stylist te worden al najaagt! Gefeliciteerd en veel succes. Vera."

Tonya publiceert de creaties van haar dochter op haar account, via clips die viraal zijn gegaan. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Kaia zich altijd aangetrokken gevoeld tot mode en bijzondere kleding: “Telkens wanneer ik me moest aankleden, koos ik voor kleding die opviel of die iets uitstraalde.”

Advertisement
 middle.mom/TikTok

middle.mom/TikTok

Kaia leerde van haar moeder hoe ze de naaimachine moest gebruiken: haar eerste kledingstuk was een zwart shirt met een vossenprint erop. Niet slecht voor een negenjarig meisje!

Vanaf dat moment begon ze steeds complexere kleding te produceren, waarbij ze haar inspiratie volgde zonder bestaande modellen te kopiëren en met behulp van tutorials op YouTube.

Onder de projecten die ze heeft gemaakt, zijn de uitdaging die haar neef met het thema "driehoek" lanceerde, een collectie gebaseerd op deze geometrische vorm en een mouwloze jurk die uit verschillende kleuren bestaat.

"Alle stoffen die ik kies zijn zacht en elastisch. Als er een stof is waarvan ik denk dat die mooi maar niet comfortabel is, dan leg ik die opzij. Ik vertrouw eerst op het gevoel en dan op het aspect", legt de kleine artieste uit.

 middle.mom/TikTok

middle.mom/TikTok

Kaia heeft heel duidelijke ideeën over haar toekomst: als ze een jurk zou kunnen ontwerpen voor een beroemd persoon, zou ze zangeres en actrice Zendaya kiezen. Haar droom is om samen met haar beste vriendin, met wie ze naar het Fashion Institute of Design and Merchandising zou willen gaan, een groot modebedrijf in Parijs te openen.

De beroemde universiteit in Los Angeles stuurde haar een aantal producten, waaronder enkele kostbare stoffen en een teddybeer.

Kortom, Kaia wacht een veelbelovende toekomst.

Advertisement