Het meest afgelegen postkantoor ter wereld neemt personeel aan: kandidaten zullen ook voor de pinguïns moeten zorgen (+ VIDEO) - Curioctopus.nl
x
Het meest afgelegen postkantoor ter…
Deze Facebook-pagina deelt de vreemdste en origineelste voertuigen die ooit op de weg zijn verschenen: 17 voorbeelden Mannen in de keuken: 15 culinaire creaties gemaakt door echtgenoten en vriendjes met curieuze resultaten

Het meest afgelegen postkantoor ter wereld neemt personeel aan: kandidaten zullen ook voor de pinguïns moeten zorgen (+ VIDEO)

19 Mei 2022 • Door Janine
531
Advertisement

Bestaat de perfecte baan? Het antwoord verschilt waarschijnlijk van persoon tot persoon en kan veel verschillende tinten aannemen. Er zijn mensen die dromen van het openen van een bar op een Caribisch strand en mensen die daarentegen niets liever willen dan rust en stilte op een afgelegen plek, misschien tussen het ijs.

Welnu: de vacature waar we je over gaan vertellen is misschien perfect voor degenen die dit tweede perspectief verleidelijker vinden. Naar wie is men op zoek? Iemand die het meest afgelegen postkantoor ter wereld runt, dat op een eiland in Antarctica ligt en een bijnaam heeft die alles zegt: "Penguin Post Office". (het postkantoor van de pinguïns, in het Nederlands). Hier zullen de medewerkers niet louter "postbodes" zijn, maar zullen ze ook de dieren in het wild in de gaten moeten houden, die - onnodig te zeggen - bestaan uit schattige pinguïns. Verleidelijk voorstel? Laten we het nader ontdekken.


Als je denkt dat zo'n aanbod niet erg verleidelijk is, denk je waarschijnlijk niet zoals de vele mensen die reageerden op de merkwaardige aankondiging van de Antarctic Heritage Trust met betrekking tot het postkantoor dat het runt. Er zijn vier plaatsen beschikbaar gesteld door de Britse liefdadigheidsinstelling. De werknemers die voor de baan worden gekozen, zullen elk jaar van november tot maart in Port Lockroy, op het Antarctische eiland Goudier, moeten wonen en zijn, zoals gezegd, niet alleen verantwoordelijk voor het oude postkantoor dat ongeveer 80 jaar geleden is gebouwd.

Onderhoud, catering voor toeristen die het eiland bezoeken, verzamelen van milieugegevens en monitoring van de lokale fauna: dat zijn de taken die kandidaten zullen moeten uitvoeren. Wat betreft de werkpositie is de "Trust" vrij duidelijk: het is geen gemakkelijke en comfortabele activiteit, aangezien de "postbodes" wordt gevraagd om een ​​kleine accommodatie met stapelbedden te delen, zonder stromend water, internet en een mobiel telefoonnetwerk. De toiletten hier zullen erg lijken op die van de camping, en voor de douches zullen de kandidaten moeten vertrouwen op die van de schepen die elke dag toeristen naar het eiland zullen vervoeren.

Advertisement

Een echte duik in het verleden dus voor wie besluit te solliciteren. Ondanks de moeilijkheden lijkt de vacature echter een groot succes te zijn. Duizenden mensen hebben zich al bereid getoond deel te nemen aan dit avontuur, waarvoor ook een voorbereidende trainingsperiode in Cambridge nodig is. De verwachte salarissen? Afhankelijk van de functie, van 1.500 tot 2.200 euro ongeveer.

En als je je afvraagt hoe toekomstige werknemers met de pinguïns omgaan, is het antwoord snel gegeven: ze zullen ze moeten tellen en gegevens moeten verzamelen over hun aanwezigheid in die afgelegen plek van de wereld. "We ontvangen sollicitaties van mensen van alle leeftijden en van over de hele wereld - zei Camilla Nichol, directeur van de Trust - we zijn op zoek naar veerkrachtige en fitte mensen die echt van deze baan houden".

"Er is dit seizoen een echte terugkeer naar Antarctica - zei de vertegenwoordiger - na de sluitingen, kunnen we niet wachten om daar terug te keren. De gekozen mensen zullen met elkaar moeten opschieten, omdat ze niet zo gemakkelijk weg kunnen komen, er moet een gemeenschapsgevoel worden gecreëerd, maar dit alles geeft veel voldoening."

Kortom: het is een vacature die je zeker niet elke dag ziet. Een buitengewone plek, in alle opzichten, met een nog meer ongewoon gezelschap, hoewel niet zonder problemen en de noodzaak van aanpassing. Wat denk jij? Zou je solliciteren?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt