Engels eilandje zoekt zijn "koning": de perfecte aanbieding voor wie van bier en rust houdt

Janine image
door Janine

01 Maart 2022

Engels eilandje zoekt zijn "koning": de perfecte aanbieding voor wie van bier en rust houdt
Advertisement

Leven als een koning is mogelijk, ook als je geen afstammeling bent van een koninklijke familie of erfgenaam van de troon van een monarchie. Vraag je je af hoe? Door de vacature met betrekking tot Piel Island te accepteren, het kleine Britse eiland waar een historische pub staat, en waar degene die deze runt, van rechtswege wordt benoemd tot soeverein.

Het is geen grap, dat kunnen we je verzekeren, maar een van die zoektochten naar een baan die af en toe een sensatie veroorzaken vanwege zijn eigenaardigheden en die veel mensen doen dromen. Liefhebbers van bier, rust en typisch Engelse kustlandschappen zijn dan ook gewaarschuwd: wat we gaan omschrijven zou wel eens iets voor jou kunnen zijn!

Advertisement
Simon Ledingham/Wikimedia

Simon Ledingham/Wikimedia

Een klein, bijna onbewoond groen eiland ten noorden van Liverpool, een oud kasteel en een oude pub. Deze korte beschrijving is voldoende om in de typisch Britse sfeer van Piel te komen, een strook land waarvan de belangrijkste attractie - evenals het centrum van het eilandleven - de pub is, de Ship Inn. Een herberg die dateert uit de 18e eeuw en die altijd een referentiepunt voor het levensonderhoud is geweest voor toeristen en zeemannen. Volgens de overlevering staat de eigenaar en manager bekend als de "Koning van Piel", de koning die niet alleen voor het restaurant zorgt, maar ook voor het bestuur van het hele eiland.

Advertisement
Gareth Page/Wikimedia

Gareth Page/Wikimedia

En wanneer een nieuwe kroegbaas aantreedt, wordt er in Piel een heel speciale ceremonie gehouden, een gewoonte van onzekere oorsprong, maar die voor de lokale bevolking heel belangrijk is. De nieuwe heerser van het eiland zal in feite niet alleen over een echte troon beschikken - uitgehouwen in eikenhout - maar voor de kroning zal hij ook overgoten worden... met bier!

Piel Island

Piel Island

Precies: de gelukkige kroegbaas zal op de troon zitten met een zwaard in de hand, terwijl zijn ridders de kostbare nectar over zijn hoofd zullen gieten. Een echte sui generis "kroon", dus, die op zijn zachtst gezegd het begin van een origineel avontuur zal markeren. Wie de baan als "koning" krijgt, moet niet alleen voorbereid zijn om de pub en de 20 vierkante hectare van Piel Island te beheren, maar zal ook te maken krijgen met grote eenzaamheid. Ja, want het eiland is van april tot september alleen per veerboot bereikbaar voor toeristen. De rest van het jaar, dus in de koudste en donkerste maanden, worden de inwoners teruggebracht tot twee, de kroegbaas-koning en nog een persoon.

Piel Island

Piel Island

Natuurlijk: voor velen zou het vooruitzicht om daar alleen te zijn om de historische kroeg te beheren en bezoekers te verwelkomen de vervulling van een droom zijn, maar voor anderen misschien niet. Er is zeker moed voor nodig - en ook een aanleg voor avontuur - om zo'n aanbod te accepteren, ook als je bedenkt dat het contract een looptijd van tien jaar heeft.

Wat vind je ervan? Zou je gaan solliciteren?

Advertisement