Man in de steek gelaten door zijn vader opent YouTube-kanaal om nuttig te zijn voor kinderen in een zelfde situatie

Janine image
door Janine

22 Mei 2022

Man in de steek gelaten door zijn vader opent YouTube-kanaal om nuttig te zijn voor kinderen in een zelfde situatie
Advertisement

Negatieve ervaringen markeren het pad van ieder van ons, maar het is hoe we erop reageren wat het verschil maakt. Een teleurstelling of een ongunstige toestand kunnen kansen voor groei worden, of situaties die benut kunnen worden om iets positiefs tot stand te brengen. De afwezigheid van een ouder is bijvoorbeeld ongetwijfeld moeilijk te accepteren, maar dit inspireerde een man die populair werd op internet vanwege zijn thematische video's. Het argument? Wat een vader zijn kinderen zou moeten leren betreft de eenvoudigste, nuttigste en meest praktische activiteiten.

via The Washington Post

Advertisement

Hey kids! Nice to see you again! Today I will show you how to bake chocolate chip cookies. 🍪 You can watch the full baking tutorial here: https://youtu.be/z0WSW6vRJXA What is your favorite type of cookie?

Pubblicato da Dad, how do I? su Giovedì 28 aprile 2022

Roby Kenney werd op 14-jarige leeftijd door zijn vader in de steek gelaten. Dit bracht hem ertoe om als volwassene kinderen te willen helpen die zich in een soortgelijke situatie bevinden als hij heeft meegemaakt.

Dus besloot hij een YouTube-kanaal te openen met de titel "Papa, hoe doe ik dat?" en maakt hij video's die kinderen vaardigheden leren die elke vader hen zou moeten leren. Praktisch advies over het repareren van kleine voorwerpen gecombineerd met een flinke dosis emotionele steun.

De man dacht niet dat zijn idee zo succesvol kon zijn, maar toch trok het bijna vier miljoen abonnees.

De beschrijving op het kanaal luidt: "Welkom bij 'Papa, hoe doe ik dat?’ Hier vind je de 'Hoe doe ik’-video's van een vader die twee kinderen opvoedde die nu volwassen zijn. Ik zal mijn best doen om nuttige en praktische inhoud te bieden over veel basisactiviteiten waarvan iedereen zou moeten weten hoe ze die moeten doen."

Advertisement

New "how-to" video is up now on YouTube! Today I will show you how to fix a flat tire on a bike 🚲 (as inspired by A.J.,...

Pubblicato da Dad, how do I? su Giovedì 10 febbraio 2022

Roby is zich bewust van wat het betekent om geen vader aan zijn zijde te hebben: toen hij nog maar een tiener was, scheidden zijn ouders en werd zijn moeder ongeschikt bevonden om voor de kinderen te zorgen. Zo trok hij in bij zijn vader, die echter, toen hij een nieuwe relatie kreeg, stopte met de zorg voor hem en zijn acht broers. Totdat hij een jaar later vertelde dat hij wegging: "Ik ben klaar met je op te voeden."

Kennedy verhuisde vervolgens met zijn oudere broer naar een caravan en zwoer zichzelf als hij zelf vader zou worden, hij zijn kinderen nooit dezelfde pijn zou bezorgen. Het waren jaren vol woede en verwarring, maar na verloop van tijd realiseerde hij zich dat hij niet de enige was die die trieste ervaring had meegemaakt: veel kinderen waren in de steek gelaten of hadden nooit een vaderfiguur gehad.

Toen hij eenmaal volwassen was, trouwde hij en stichtte een gezin, en nu zijn twee kinderen volwassen zijn, voelt hij de wens om andere kinderen te helpen. Vandaar het idee om het Youtube-kanaal te openen, dat hij deelde met zijn familie die er allemaal enthousiast over waren.

New how-to video is up now on YouTube! Today I'll show you how to hard boil and peel an egg. 🥚 Link to video here: https://youtu.be/Dl3zVgQlAv8 What is your favorite way to cook an egg? 🍳

Pubblicato da Dad, how do I? su Giovedì 30 settembre 2021

Geleidelijk aan zijn zijn volgers toegenomen, waardoor zijn kanaal zeer populair werd. In tegenstelling tot veel andere youtubers, spoort Roby gebruikers niet aan om zich te abonneren: hij praat met hen op een luchtige en informele manier, waarbij hij zich beperkt tot het uitleggen hoe kleine alledaagse dingen te doen. Toen hij zich de feedback realiseerde die hij kreeg, raakte hij bijna in paniek: als zeer introvert persoon vond hij het "angstaanjagend".

"In het begin vond ik het niet zo belangrijk, maar vader of moeder zijn is veel meer dan alleen dingen repareren," zei hij. "Je moet je hart delen met je kinderen".

Zijn bijnaam op internet is "internet dad" en volgens zijn dochter, die zijn sociale profielen beheert, is de man geboren om vader te zijn.

Niet alleen van zijn eigen kinderen, maar ook van alle anderen.

Advertisement