9 goede gewoonten die we vandaag een beetje zijn vergeten en we onze kinderen zouden moeten leren

door Skip

19 Juli 2018

9 goede gewoonten die we vandaag een beetje zijn vergeten en we onze kinderen zouden moeten leren
Advertisement

Het leven van vandaag levert stress op voor iedereen, en voor een ouder is dat het dubbele, want meestal werken moeder en vader allebei en gebeurt het dat de opvoeding van het kind eronder lijdt. Het zal wel hierdoor komen dat we steeds meer niet-opgevoede kinderen zien aan wie niet die paar simpele regels hebben meegekregen die we hoorden toen we klein waren.

We hebben een opsomming gemaakt van 9 goede manieren die aan het verdwijnen zijn uit de opvoeding van onze kinderen.

via businessinsider.com

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

  1. "Sorry" leren zeggen, "Alstublieft," "Pardon." Het zijn van die simpele zinnen die je minder vaak hoort, maar daardoor past iemand perfect in sociale situaties. Leer dit je kinderen van jongs af aan en dan zullen het beschaafde volwassenen zijn.

  2. Niet met open mond eten. Het lijkt misschien een voor de hand liggend iets, maar het is een uiterst akelige gewoonte waar je uiteindelijk maar moeilijk van afkomt. Daar het een automatisme is, is het goed om dit hen al zeer vroeg te leren.

  3. Niet met volle mond praten. Om diezelfde reden moet je ook niet met volle mond praten. Dit wordt ook door veel volwassenen gedaan en let erop dat je niet het slechte voorbeeld geeft.

Advertisement
pxhere

pxhere

4. Schoenen uittrekken in huis. Een goede gewoonte waar we uitgebreid hier op in zijn gegaan. Leer je kinderen en het, en als zij bij andere mensen thuiskomen, zeg dan tegen hen dat ze aan degene vragen die hen ontvangt wat zijn voorkeur is, dat ze hun schoenen uit mogen trekken of aanhouden.

5. Ellebogen op tafel. Ook deze, bij uitstek slechte gewoonte, komt ook veel voor onder volwassenen helaas. Samen met telefoons, games en strips moeten ze van tafel verdwijnen.

6. De deur openhouden. Kinderen zijn vaak egoïstisch. Dat is niet hun schuld, ze zijn geconcentreerd op zichzelf zodat ze de wereld kunnen ontdekken. Wij moeten hen echter aan hen doorgeven hoe belangrijk het is om ook aan anderen te denken en aan attente dingen zoals de deur openhouden voor mensen die na ons ergens binnenkomen.

pixabay.com

pixabay.com

7. Servet op je benen leggen. Ander goed gedrag aan tafel dat vaak wordt vergeten. Het is niet louter etiquette, maar ook een praktische truc, vooral kinderen knoeien namelijk terwijl ze zitten te eten. Herinner hen er altijd aan het servet.

8. "Dank je wel" en "Alstublieft zeggen." De basis van elk gesprek. Hoe belangrijk deze worden zijn, dat mag absoluut niet worden onderschat en zijn de eerste signalen die erop wijzen dat iemand slecht opgevoed is.

9. Toestemming vragen om van tafel te mogen. Je kinderen zullen vast wel de impuls krijgen om van tafel te willen zodra ze klaar zijn met eten zodat ze kunnen gaan spelen op hun kamertje. Dat is begrijpelijk, maar leer hen te vragen of dat mag. Ook deze gewoonte heeft een onderbouwing, daardoor begrijpen ze dat ze met mensen samen waren en dat ze genoten van elkaars gezelschap. Een teken van respect voor de anderen dus.

Advertisement