Het meest spookachtige bos ter wereld: vermiste mensen, paranormale verschijnselen en UFO-waarnemingen

Janine image
door Janine

18 Mei 2022

Het meest spookachtige bos ter wereld: vermiste mensen, paranormale verschijnselen en UFO-waarnemingen
Advertisement

Bossen zijn plaatsen die vaak worden geassocieerd met mysterieuze en ongetwijfeld verontrustende gebeurtenissen: plotselinge verdwijningen, vreemde waarnemingen, niet erg geruststellende aanwezigheden, enzovoort. In de wereld zijn er veel die worden bestempeld als “bezeten” en protagonisten van verschillende filmische settings zijn, maar dit is de engste en bevindt zich in Transilvania: Hoia Baciu, de Bermudadriehoek van Roemenië genoemd vanwege de vele paranormale activiteiten die er zijn waargenomen, waaronder vermeende UFO-waarnemingen.

via The Travel

Advertisement

Hoia Baciu is de hoofdrolspeler geworden van talloze verontrustende gebeurtenissen die elkaar eeuwenlang hebben opgevolgd, tot het punt dat het een bepaalde reputatie heeft gekregen.

Het lijkt erop dat het allemaal begon met de verdwijning van enkele boeren die het bos waren ingegaan zonder terug te keren. Niemand heeft ze ooit meer gezien. Halverwege de twintigste eeuw kwamen er berichten over UFO-waarnemingen, die in de jaren zestig werden gefotografeerd door bioloog Alexandru Sift.

Vervolgens verdween een herder samen met zijn tweehonderd schapen en ook een vijfjarig meisje dat later gelukkig werd gevonden.

De meest bekende en onverklaarbare episode betreft echter een vrouw, die met een vijftiende-eeuwse munt op zak het bos in verdween. De vrouw keerde na een lange tijd terug met hetzelfde uiterlijk als toen ze verdwenen was, alsof er geen dag was verstreken, en nog steeds met de munt in haar zak.

Advertisement

Andere getuigenissen hebben betrekking op mensen die Hoia Baciu bezochten en zeiden dat ze vreemde gewaarwordingen ervoeren, zoals ernstig ongemak of hevige hoofdpijn. In sommige gevallen zouden zelfs huiduitslag en brandwonden zijn opgetreden.

Volgens sommigen zijn de verschijnselen te wijten aan de bodem van het Roemeense bos, vanwege het natuurlijke uranium waarvan studies hebben aangetoond dat het in sommige gebieden bijzonder radioactief is.

Naast zijn faam, is Hoia Baciu ongetwijfeld een bestemming van grote charme voor wandelingen en excursies, als je de gemarkeerde paden volgt. Veel bezoekers hebben er gelopen zonder iets vreemds te merken, maar als je een liefhebber bent van het paranormale, zou je je op deze betoverende plek kunnen wagen op zoek naar buitenaardse of paranormale signalen.

Advertisement