Mysterieuze figuur van een vrouw verschijnt voor de tweede keer op een amateurfoto terwijl ze zich over een grafsteen buigt

Janine image
door Janine

25 Juni 2022

Mysterieuze figuur van een vrouw verschijnt voor de tweede keer op een amateurfoto terwijl ze zich over een grafsteen buigt
Advertisement

We hebben veel verhalen en legendes gehoord over oude geesten en spoken die nog steeds onder ons zijn, maar niet iedereen is geneigd te geloven dat zielen op aarde blijven rondzwerven en vooral dat er na het leven iets bestaat. Afgezien van persoonlijke overtuigingen, kan niemand het zeker weten en kunnen we ons alleen beperken tot het observeren van het "bewijs" en getuigenissen die in de loop van de tijd door mensen zijn verzameld. Foto's die mysterieuze aanwezigheden lijken vast te leggen, zijn niet ongewoon en in dit artikel stellen we er een voor die genomen is op de begraafplaats van St. Philip's Church, gebouwd in 1680 in Charleston, South Carolina.

via Daily Star

Advertisement

Het is niet de eerste keer dat deze figuur door een fotografische lens is vastgelegd: het gaat om Sue Howard Hardy, een vrouw die in 1888 overleed, zes dagen na de geboorte van haar kind. Het beeld lijkt "de geest" gebogen te laten zien op de plaats waar het kind rust.

De eerste keer dat de vrouw op een foto zou zijn verschenen, dateert uit 1987 door een plaatselijke amateurfotograaf, Harry Reynold, die met verbazing een figuur opmerkte die voorover leek te buigen, op het graf van een kind.

Reynold nam contact op met Kodak om het beeld te laten analyseren, maar niemand kon de zaak ophelderen en een plausibele verklaring vinden.

Vijfendertig jaar later lijkt de figuur opnieuw te zijn vastgelegd in een afbeelding, dit keer door Cassie Alexis Lahn, een vrouw die op een "spooktocht" door de stad liep.

Ook in dit geval toont de foto wat een vrouw lijkt te zijn die typische 19e-eeuwse kleding draagt, een witte jurk die identiek is aan die door Reynold gezien werd, terwijl ze met haar hoofd naar beneden door het kerkhof loopt.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik nam deze foto terwijl onze gids met ons sprak over een vrouw genaamd Sue Howard Hardy," legde Lahn uit.

De meeste rondleidingen met een paranormaal thema van Charleston stoppen buiten de poorten van de begraafplaats om reizigers het verhaal van Sue Howard Hardy te vertellen en hen een kopie van de afbeelding uit 1987 te overhandigen. Veel zwangere vrouwelijke toeristen lijken negatieve gevoelens te hebben ervaren nadat ze de foto vasthielden, zoals buikpijn.

De foto ging snel het web rond, waarbij gebruikers van sociale media talloze opmerkingen achterlieten over hoe duidelijk het figuur te zien is en je echt doet huiveren.

Wat denk jij ervan?

Advertisement