Gepensioneerde brengt zijn dagen door met het knuffelen van baby's op de intensive care

Janine image
door Janine

15 Juni 2022

Gepensioneerde brengt zijn dagen door met het knuffelen van baby's op de intensive care
Advertisement

Met pensioen gaan is voor velen een droom, maar veel vrije tijd hebben na een leven achter een bureau kan beangstigend zijn. Het onbekende en het ontbreken van routine zijn evenzeer een verlangen als een onbekende realiteit die we op het punt staan ​​te leren kennen.

Geen uitstapjes naar de Canarische Eilanden, een cursus pilates of dagen in de Spa voor de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen.

Na jaren in de internationale verkoop te hebben gewerkt, werd David Deutchman, zo heette hij, vrijwilliger op de IC's van ziekenhuizen waar hij een vrij unieke rol vervulde.

via CNN

Advertisement
 YouTube screenshot / Great Big Story

YouTube screenshot / Great Big Story

Het gebeurde allemaal op een nacht in Atlanta, bijna onverwacht.

David Deutchman had zijn tijd doorgebracht met het wiegen van een baby op de pediatrische intensive care, toen de moeder, gedwongen om 's nachts afwezig te zijn om voor haar oudste dochter te zorgen, hem op de leunstoel in de kamer aantrof terwijl hij de pasgeboren baby wiegde. Een lief en belangeloos gebaar dat de moeder van de kleine Logan ontroert die besloot het moment vast te leggen.

De foto ging viraal en kort daarna werd de grootvader van de intensive care-afdeling ongelooflijk beroemd op internet.

David zei dat hij dit pad bijna bij toeval is begonnen. Hij deed aanvankelijk vrijwilligerswerk met langdurige patiënten, maar nadat hij twee jonge moeders had ontmoet, realiseerde hij zich dat hij zich wilde inzetten voor de kleintjes in het ziekenhuis.

Zo kwam hij in het "baby buddy"-programma van het Scottish Rite Hospital. Het initiatief is precies in het leven geroepen om vrijwilligers aan te moedigen de neonatale intensive care-afdelingen te bezoeken om te vroeg geboren baby's te troosten.

Advertisement

Dus zo verliet David de vergaderruimten om de behoeftigen te omhelzen en hen warmte en liefde te geven. Twee keer per week, jarenlang, bracht de oudere man hele dagen door op de intensive care om de kleintjes te knuffelen.

Deutchman is bijzonder goed en, in staat tot wie weet welke magie, hij slaagde erin om alle kinderen te kalmeren die hij vasthield. Zozeer zelfs dat verpleegkundigen in de loop der jaren hebben gemeld dat menselijke warmte positieve effecten kon hebben bij patiënten, die sneller herstelden.

Op de vraag waarom hij dit deed, antwoordde Deutchman altijd: "Ze begrijpen gewoon niet wat voor soort beloning je kunt krijgen door een baby op deze manier vast te houden."

 YouTube screenshot / Great Big Story

YouTube screenshot / Great Big Story

Helaas stierf David Deutchman na jaren vrijwilligerswerk te hebben gedaan op 14 november 2020 op 86-jarige leeftijd na een gevecht met een ziekte betreft de pancreas.

"We zijn dankbaar voor elke minuut van elke dag die we met deze geweldige echtgenoot, vader en grootvader hebben doorgebracht", vertelde zijn dochter aan CNN.

Advertisement