"Hij houdt te veel van me en we maken nooit ruzie, ik wil scheiden!": Een vrouw lucht haar hart in de rechtbank

Janine image
door Janine

15 Juni 2022

"Hij houdt te veel van me en we maken nooit ruzie, ik wil scheiden!": Een vrouw lucht haar hart in de rechtbank
Advertisement

Het huwelijk is gebaseerd op compromissen. Het is een pact tussen twee mensen die besluiten de rest van hun leven samen door te brengen, maar soms gaat niet alles zoals gepland.

Er zijn verbintenissen die meer gelukkig zijn dan andere, die erin slagen om tegenspoed te overwinnen en elke dag nieuwe compromissen te vinden. Hoewel er voor sommige koppels geen gelukkig einde is, merken ze dat ze onverenigbaar zijn en besluiten ze verschillende wegen in te slaan, waarbij ze het pijnlijke pad van scheiding onder ogen zien.

De hoofdpersoon van ons verhaal moet de pijn van een echtscheiding onder ogen zien, nadat ze een ondraaglijke situatie heeft doorstaan: haar man hield te veel van haar.

Lijkt het je absurd? Wacht maar tot je alle details weet.

via Khaleej Times

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

De redenen die tot echtscheiding leiden zijn talrijk: van bedrog, tot gebrek aan aandacht, en het totaal ontbreken van hulp bij de zorg voor het huishouden en de kinderen.

Een man die kookt, schoonmaakt en onvoorwaardelijk van zijn vrouw houdt, lijkt de droom van iedereen, maar niet die van onze hoofdpersoon.

Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Arabische Emiraten, waar een vrouw die de aandacht van haar man beu is, een echtscheiding aanvraagt.

Een te grote liefde, zei ze tegen de rechtbank, "hij schreeuwde nooit tegen me, hij hielp me altijd met het huishouden - voegde ze eraan toe - zijn liefde is verstikkend". Het portret van een hels leven, volgens wat de vrouw vertelde.

"Ik wil ruzie maken, maar met mijn man lijkt dit onmogelijk! Hij vergaf me altijd alles en overlaadde me met geschenken", vertelde ze de ongelovige rechters.

"Ik heb een echte discussie nodig, geen leven van gehoorzaamheid!"

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

De echtgenoot rechtvaardigde zichzelf voor de rechtbank door te zeggen dat hij niets verkeerds had gedaan, maar dat hij alleen had geprobeerd een perfecte, vriendelijke en zorgzame echtgenoot te zijn.

Maar het was juist dit overdreven verlangen om zijn vrouw te plezieren, zonder zijn persoonlijkheid echt te bevestigen, dat het huwelijk deed mislukken.

De man, wanhopig, vroeg de rechtbank om de zaak te schorsen, zodat zijn vrouw haar keuze kon heroverwegen, "iedereen leert van zijn fouten", smeekte de echtgenoot, in een poging de vrouw te overtuigen.

Een grappig verhaal, dat misschien nog een gelukkig einde zou kunnen hebben.

Advertisement