"Ik ben gepromoveerd op het werk, maar ondanks dat ik de baas ben, respecteren mijn mannelijke collega's mij niet"

Janine image
door Janine

04 Juni 2022

"Ik ben gepromoveerd op het werk, maar ondanks dat ik de baas ben, respecteren mijn mannelijke collega's mij niet"
Advertisement

Is het mogelijk dat zelfs vandaag de dag, na zoveel bewustzijn over kwesties als tolerantie en gelijkheid, vooroordelen en gedrag blijven bestaan ​​die zeker geen eer bewijzen aan degenen die ze voortzetten? Het antwoord, te oordelen naar het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt helaas positief.

De hoofdpersoon is een vrouw die, na een promotie op de werkvloer, beslist oneerlijk en respectloos werd behandeld door haar mannelijke collega's. Ervan overtuigd dat ze haar "op gelijke voet" hadden kunnen behandelen ondanks dat ze de baas was, namen ze een houding aan die ons zeker doet nadenken over hoe ver we nog te gaan hebben voordat effectieve gendergelijkheid wordt bereikt. De vrouw luchtte haar hart en bracht al haar woede naar buiten in een bericht dat op Mumsnet werd gepubliceerd. Laten we eens kijken.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik werk al vele jaren in een door mannen gedomineerde sector - schrijft ze aan het begin van de post - ik hoopte dat de mannen na verloop van tijd zouden beseffen dat vrouwen hetzelfde werk kunnen doen als zij, en dat de dingen eindelijk veranderd waren". Helaas, zoals je hebt kunnen constateren, is dit helemaal niet het geval.

Nadat ze een promotie naar een leidinggevende functie had gekregen, ontdekte de vrouw namelijk dat haar mannelijke collega's verre van geneigd waren haar autoriteit te erkennen. Integendeel, ondanks haar nieuwe positie en rol als superieure waren deze personen totaal niet respectvol. "Ik hoorde boze en luide antwoorden van mannen die ik alleen had gevraagd om hun taken te voltooien - ging ze verder - ze zouden nooit op deze manier tegen hun voormalige baas, een man, praten, en hij was het zelf ook eens met mijn observatie".

Collega's weigerden dus naar haar te luisteren, hoewel ze voor hen een autoriteit op het werk vertegenwoordigde. De redenen achter deze houding? Hoogstwaarschijnlijk zijn het genderkwesties. Mannelijke werknemers zijn ervan overtuigd dat vrouwen minder respect verdienen dan een mannelijke baas.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Een van hen behandelde me zo slecht - schreef de auteur van de post - dat ik hem vertelde niet meer op zijn werk te verschijnen. Nu voel ik me echter een beetje schuldig tegenover het team, omdat we harder zullen moeten werken totdat hij zal worden vervangen".

"Zijn sommige mannen nog steeds van mening dat vrouwen niet assertief mogen zijn of hen mogen vertellen wat ze moeten doen, ondanks dat het 2022 is?" vraagt ​​ze zich tot slot af, terwijl ze een nogal bittere reflectie plaatst op vele realiteiten waarin dit gedrag helaas aan de orde van de dag is. Dit blijkt ook uit de opmerkingen die de post ontving, waarvan vele gericht waren op verhalen van vergelijkbare en verre van positieve ervaringen, gedicteerd door vooroordelen. "Ik heb altijd het gevoel dat ik mezelf veel meer op de proef moet stellen dan mijn mannelijke collega's", schreef een vrouw; "Je hoeft je niet schuldig te voelen over dat ontslag - was de opmerking van iemand anders - hij koos ervoor om agressief te zijn, en dat was verkeerd”.

Wat vind jij?

Advertisement