19-jarige geeft $300 uit om haar haren in de kleuren van de regenboog te verven: haar vader wordt boos en vraagt ​​haar huur te betalen

Janine image
door Janine

25 Mei 2022

19-jarige geeft $300 uit om haar haren in de kleuren van de regenboog te verven: haar vader wordt boos en vraagt ​​haar huur te betalen
Advertisement

Voor veel ouders is het helemaal niet gemakkelijk om met een kind om te gaan, vooral in de tienerjaren. De tegenstellingen kunnen talrijk en verschillend zijn, en komen vaak voort uit argumenten die op het eerste gezicht banaal lijken, maar die uiteindelijk leiden tot grote familieruzies.

De vader en moeder van het 19-jarige meisje waarover we je gaan vertellen, zijn zich daar terdege van bewust. De vader vertelde wat er gebeurde in een bericht op Reddit en vroeg gebruikers of hij zich met zijn dochter verkeerd gedroeg. Dit alles nadat ze, zonder al te veel na te denken, een enorme uitgave deed voor iets wat volgens de ouder niet nodig was. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Melly Vogel Dolls/Flickr - Not the actual photo

Melly Vogel Dolls/Flickr - Not the actual photo

"Mijn dochter is 19 jaar - schrijft de man in zijn post - ze weigerde naar de universiteit te gaan en ging werken, en bleef bij ons wonen. Hoewel ik wilde dat ze ons een symbolische huur zou betalen, was mijn vrouw ertegen. Zoals veel 19-jarigen heeft ze niet veel controle over haar uitgaven." Voorwaarden die nodig zijn om het gebaar te begrijpen dat veel conflicten in het gezin heeft veroorzaakt.

"Haar kamer is vol met kleren die ze vaak niet eens draagt ​​- vervolgt haar vader - ze heeft sieraden, make-up en gaat regelmatig naar schoonheidsspecialisten of spa's. We hebben vaak geprobeerd haar te sensibiliseren over kosten en het gebruik van geld, maar het eindigt altijd in ruzie. Ze zegt dat het haar geld is en dat ze ermee kan doen wat ze wil.”

"Ik ben het hier niet mee oneens - vervolgde de ouder - maar als ze in ons huis woont, gratis wordt gehuisvest en gevoed, heb ik het gevoel dat ik inspraak heb in wat ze uitgeeft". Dus toen de vader hoorde dat zijn dochter ongeveer $300 bij de kapper had uitgegeven voor een kapsel in de kleuren van de regenboog, kon hij zich niet inhouden.

Advertisement
Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

"Ik vertelde haar dat als ze het zich kan veroorloven om veel geld aan haar haar uit te geven, ze het zich ook kan veroorloven om onze huur te betalen. Ze ging in de verdediging en zei dat ze haar haren had geverfd om zich beter te voelen over zichzelf, en dat het geld van haar is”. Op dat moment kregen vader en dochter hevige ruzie en kreeg de man ook kritiek van zijn vrouw, die hem ervan beschuldigde te streng te zijn. Desondanks blijft hij erbij dat hij een ​​bedrag moet vragen voor de huur van het huis aan de 19-jarige: "we hebben nog een kind te onderhouden, zij is nu volwassen en zou moeten bijdragen".

Zich richtend tot de Reddit-gebruikers, vroeg deze vader uiteindelijk of hij er echt verkeerd aan had gedaan. Veel mensen die op zijn post reageerden, zeiden dat ze voorstander waren van zijn gedrag, en vertelden soortgelijke ervaringen in hun families met verschillende praktische voorbeelden. Er waren echter ook mensen die het meisje verdedigden, met het argument dat haar vader haar behoeften beter had moeten begrijpen.

Wat vind jij? Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement