Ze weigert haar dochter met het syndroom van Down toe te vertrouwen aan een instelling: het meisje wordt model - Curioctopus.nl
x
Ze weigert haar dochter met het syndroom…
Dakspanen op zonne-energie? Alle gebouwen kunnen nu groene energie produceren De ultrasnelle oplaadbare batterij is in aantocht: tot 60% in slechts 5 minuten

Ze weigert haar dochter met het syndroom van Down toe te vertrouwen aan een instelling: het meisje wordt model

02 Juni 2022 • Door Janine
4.509
Advertisement

Het opvoeden van kinderen met speciale eigenschappen is ongetwijfeld een moeilijk pad: ouder worden is al een uitdagende ervaring, geconfronteerd worden met een "andere" conditie legt een druk op elke nieuwe moeder en vader. Er zijn echter mensen die, zelfs tegen de mening van anderen in, besluiten er de volledige verantwoordelijkheid voor te nemen door letterlijk hun best te doen: dit is het geval van een vrouw die heeft besloten haar kind met het syndroom van Down op te voeden door te weigeren haar aan een instelling toe te vertrouwen. Resultaat? Het kleine meisje werd een mooi en beroemd model.

via: ABC7

Toen Renee het leven schonk aan haar dochter, ontdekte ze dat ze leed aan het syndroom van Down, en ze realiseerde zich al snel dat het avontuur dat haar wachtte niet zo gemakkelijk zou zijn.

De artsen adviseerden haar bij het overbrengen van het nieuws de baby toe te vertrouwen aan een instelling die haar op de best mogelijke manier zou kunnen verzorgen: naar alle waarschijnlijkheid zou ze luiers moeten dragen tot ze volwassen was, dus de meest geschikte oplossing voor haar was om op te groeien in een speciale instelling, waar ze een hogere kwaliteit van leven kon hebben. Dit advies was ook te wijten aan het feit dat het meisje aan een ernstige ziekte leed.

Renee weigerde echter die optie te overwegen: ze keerde terug naar huis met haar Kennedy - dit is de naam die voor haar dochter werd gekozen - en deed er alles aan om haar zo goed mogelijk op te voeden. En het is haar gelukt: het kleine meisje versloeg de ziekte en bleek sterker dan verwacht.

Toen ze opgroeide, ontwikkelde ze een passie voor dansen, en nam ze deel aan verschillende wedstrijden, maar dat niet alleen: ze werd een ongelooflijk goed model, gewild door verschillende en beroemde Amerikaanse merken.

Kennedy heeft op 18-jarige leeftijd grote vastberadenheid en vasthoudendheid getoond en bewijst dat niets onmogelijk is. Renee is altijd aan haar zijde tijdens de vele audities in Hollywood, en de glimlach van haar dochter heeft niet alleen heel Amerika veroverd, maar ook het hart van Matthew, haar vriend, die ook het syndroom van Down heeft.

Advertisement

Samen met haar moeder gaat ze ook naar scholen om kinderen voor te lichten over het syndroom en hen uit te leggen hoe ze moeten omgaan met personen met deze beperking.

Kennedy's Instagram-account heeft ongeveer 140.000 volgers, die haar steunen en complimenteren met haar schoonheid en het grote voorbeeld dat ze de wereld geeft.

Een zelfverzekerde kleine krijger die een belangrijke boodschap geeft: je kunt je "grenzen" overwinnen, waardoor het leven een magisch avontuur wordt dat de moeite waard is om geleefd te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt