Aangevulde realiteit: tegen 2070 hebben we de "Tamagotchi-generatie" bestaande uit virtuele kinderen

Janine image
door Janine

08 Juni 2022

Aangevulde realiteit: tegen 2070 hebben we de "Tamagotchi-generatie" bestaande uit virtuele kinderen
Advertisement

Ouder worden, ja of nee? Niet iedereen heeft een kant-en-klaar antwoord: er zijn mensen die er altijd van hebben gedroomd om kinderen te krijgen, mensen die vastbesloten zijn om deze ervaring niet te beleven en mensen die aan de andere kant om verschillende redenen en factoren twijfelen. Er is misschien goed nieuws voor deze derde categorie mensen, een potentieel ideaal compromis, aangezien ze binnen vijf decennia naar verwachting in staat zullen zijn om virtuele kinderen op te voeden, in volledige "Tamagotchi-stijl".

via Daily Star

Advertisement

Is this a solution or a new problem?

Pubblicato da Planet Populous su Lunedì 30 maggio 2022

In werkelijkheid gaat het nieuws niet over de mogelijkheid om alternatieve en onwerkelijke kinderen te krijgen, maar over de vermindering van de overbevolking in de wereld door dit nieuwe systeem.

Volgens Catriona Campbell, gedragspsycholoog en expert op het gebied van kunstmatige intelligentie, zal er in de jaren zeventig van de jaren 2000 een grote verspreiding zijn van computer geproduceerde kinderen, voor een bescheiden bedrag van ongeveer 20 pond, gelijk aan 23 euro en 50 cent.

"We zijn al goed op weg om de Tamagotchi-generatie te creëren die in alle opzichten 'echt' zal zijn voor hun 'ouders'. Op basis van het feit dat de vraag van de consument er is, en ik denk dat dat zo zal blijven, zullen kinderen met kunstmatige intelligentie op grote schaal beschikbaar komen voor een relatief klein maandelijks bedrag”, zei Campbell.

Advertisement
Tomasz Sienicki/Wikimedia commons

Tomasz Sienicki/Wikimedia commons

Tamagotchi zijn virtuele huisdieren die eind jaren ’80 populair waren en hele generaties kinderen hebben veroverd die geen puppy's van vlees en bloed konden krijgen.

"Virtuele kinderen lijken misschien een gigantische stap van waar we nu zijn, maar binnen 50 jaar zal de technologie zo ver zijn gevorderd dat de kinderen van de metaverse niet te onderscheiden zijn van die in de echte wereld."

Catriona beweert dat virtuele kinderen in bijna de hele ontwikkelde wereld volledig door de samenleving zullen worden geaccepteerd. Gezien de redenen waarom veel stellen tegenwoordig besluiten geen kinderen te krijgen, schat de expert dat ongeveer 20% van de mensen zal kiezen voor een augmented reality-kind in plaats van een echt kind.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Dit markeert het begin van een "volledig digitale demografie", die volgens Campbell "een van de belangrijkste technologische doorbraken van de mensheid sinds de bronstijd" zou kunnen zijn.

In onze toekomst wordt daarom een ​​steeds grotere en genormaliseerde aanwezigheid van virtual reality verwacht.

Wat vind je van dit perspectief?

Advertisement