Flat-earthers willen de "uiteinden van de wereld" bereiken: een expeditie naar Antarctica is in voorbereiding - Curioctopus.nl
x
Flat-earthers willen de "uiteinden van…
Wat doen de personages op de schilderijen als het museum gesloten is? Dit wordt onthuld door een kunstenaar met haar illustraties 18 toevalligheden die zo verrassend zijn dat ze echte

Flat-earthers willen de "uiteinden van de wereld" bereiken: een expeditie naar Antarctica is in voorbereiding

19 Juni 2022 • Door Janine
3.580
Advertisement

Menselijke nieuwsgierigheid is een drijvende motor die altijd de beste wetenschappelijke ontdekkingen zal doen. De ruimtewedloop, die begon in de jaren vijftig, lijkt geen einde te hebben en elk jaar worden tientallen expedities ondernomen op zoek naar informatie over ons universum.

Op aarde is er echter een vrij grote groep mensen die zich niet op de ruimte richt, maar op onze planeet. Ze zijn aanhangers van de Flat Earth-beweging, de groep die gelooft dat de aarde plat is. De volgende stap? Een expeditie naar Antarctica op zoek naar de uiteinden van de wereld. Eens kijken wat ze hopen te vinden.

via: Forbes

De gemeenschap van aanhangers van de Flat Earth-beweging, of Platte Aarde, groeit voortdurend. Er worden conferenties, cruises, tv-series, interviews en zelfs expedities georganiseerd om aan te tonen dat de aarde plat is.

Veel mensen zijn op zoek naar de geheimen en mysteries van de wereld en de wens van elk van hen is om te laten zien dat onze planeet een einde heeft, een rand.

Ook de controversiële YouTube-ster Logan Paul zette onlangs zijn eerste stappen in deze richting. In feite begon hij aan een reis "naar de rand van de wereld". Allemaal vergezeld van een documentaire genaamd "De platte aarde: naar de grenzen en terug".

De maker van YouTube-content gaf de flat-earthers hoop, hoewel het uiteindelijk slechts een publiciteitsstunt was. De youtuber definieert zichzelf in feite niet als flat-earther, maar beweert altijd al geïntrigeerd te zijn geweest door de mysteries die onze planeet omringen en kon de organisaties en volgers van Flat Earth niet negeren.

Logan Paul woonde een conferentie bij waar een van de grootste aanhangers van de platte-aardetheorie, Robert Davidson, zei: "Als je naar Antarctica kijkt en je neemt een wereldbol en verplettert deze, dan komt Antarctica rond de aarde terecht”. Volgens deze theorie zou Antarctica daarom een ​​grote ijsbarrière zijn waardoor dingen en mensen niet van de randen van de aarde kunnen vallen.

Het spreekt voor zich dat Antarctica al meer dan een eeuw uitgebreid is verkend en dat veel mensen het zijn overgestoken, maar waarom niet op expeditie gaan "naar de rand van de wereld", wie weet of er iets ongelooflijks zal worden ontdekt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt