Hij studeerde op 11-jarige leeftijd af in natuurkunde en heeft het hoogste IQ: "Mijn doel is om het menselijk lichaam voor altijd te laten leven"

Janine

28 Juni 2022

Hij studeerde op 11-jarige leeftijd af in natuurkunde en heeft het hoogste IQ:
Advertisement

Wonderkinderen komen niet zo vaak voor, maar ze bestaan: het zijn degenen die, ondanks hun zeer jonge leeftijd, intellectuele vermogens ontwikkelen die boven het gewone gemiddelde liggen en uitzonderlijke talenten vertonen die kunnen variëren van zingen tot tekenen, van wiskundige berekeningen tot natuurkunde, iedereen met ontzag achterlaten die ze in actie kan observeren. In dit artikel hebben we het over een klein genie met grote ambities: zijn doel is om een ​​manier te vinden om het menselijk lichaam voor altijd te laten leven.

via The Times

Advertisement

Laurent Simons is pas 12 jaar, maar heeft al een diploma natuurkunde. Zijn enorme vaardigheden brachten hem ertoe om op 8-jarige leeftijd af te studeren en zich het jaar daarop in te schrijven aan de universiteit. In slechts één jaar tijd behaalde hij een diploma met de hoogste cijfers, inclusief onderscheiding, van de Universiteit Antwerpen in een van de vakken die als het moeilijkst te studeren werden beschouwd. Dit is echter niet verwonderlijk, aangezien Laurent een IQ van 145 heeft, de hoogste score.

Laurent schreef zich aanvankelijk in aan de technische faculteit in Nederland, zonder de cursus af te ronden vanwege enkele meningsverschillen met de universiteit: het wonderkind had graag zijn studie willen inkorten gezien zijn verrassende resultaten, maar het verzoek werd hem afgewezen, dus gaf Simons er de voorkeur aan die academische carrière op te geven, een keuze die hem het afzien van toegang tot het Guinness Book of Records kostte als jongste persoon die was afgestudeerd.

Laurent had graag als eerste ter wereld de academische titel gewonnen voordat hij tien jaar oud was, maar zijn ambitie is veel ambitieuzer: zijn echte doel is om te slagen in een prestatie die niemand ter wereld tot nu toe mogelijk heeft gemaakt, dat om het menselijk lichaam potentieel eeuwig te maken, waardoor de levensduur met meer dan een paar jaar of decennia wordt verlengd.

“Ik zou kunstmatige organen willen uitvinden die de echte vervangen. Zodat mijn grootouders ook langer kunnen leven. Mijn doel is om voor altijd te kunnen leven", verklaarde het ontluikende genie.

Advertisement

De jongen is erg gehecht aan zijn grootouders, aangezien hij zijn jonge jaren bij hen heeft doorgebracht in de stad Oostende, in België. “Ik wil zoveel mogelijk delen van het lichaam kunnen vervangen door mechanische onderdelen. Ik heb de weg er naar toe in gedachten. Kwantumfysica is het eerste stukje van de puzzel", aldus Laurent.

Hij is duidelijk erg geschikt om te studeren, wat zal worden voortgezet door middel van masters en doctoraten. We zullen zeker meer over hem en zijn ongelooflijke resultaten horen.

Advertisement