x
Spek en hotdogs groeien aan bomen: tenminste,…
Heineken lanceert de eerste schoenen met ingebouwd bier: hier komen de Heinekicks 16 foto's van katten die zich in de vreemdste en meest verontrustende poses lieten zien

Spek en hotdogs groeien aan bomen: tenminste, dat geloven veel kinderen, blijkt uit een onderzoek

24 Augustus 2022 • Door Janine
455
Advertisement

Onschuld is een eigenschap die vaak wordt geassocieerd met de kleintjes. Als je klein bent, geloof je namelijk in veel dingen, en met de tijd zul je begrijpen, met extreme verbazing maar ook met een vleugje spijt, dat ze niet waar zijn. Dit is waarschijnlijk wat er met veel Amerikaanse kinderen zal gebeuren als ze ontdekken dat spek en hotdogs niet aan de bomen groeien.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 41% van de kinderen in de VS tussen de 4 en 7 jaar gelooft dat hamburgers, hotdogs en spek uit planten ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van een team van psychologen en gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Enviromental Psychology.


Geleerden hebben geprobeerd de voedselkennis van de kleintjes te evalueren door middel van enkele vragen over de oorsprong van voedsel. Een aantal van de 176 geïnterviewden gaf in sommige opzichten hilarische antwoorden, maar aan de andere kant wijzen ze op veel tekortkomingen. Ongeveer de helft weet niet waar het eten echt vandaan komt. 47% van de kinderen gelooft dat kaas van plantaardige oorsprong is en gebakken aardappelen van dierlijke oorsprong. Maar de meest hilarische antwoorden zijn die met betrekking tot hotdogs, hamburgers en spek. 40% gelooft dat deze voedingsmiddelen ontstaan en groeien op planten.

Bovendien blijkt er veel moeite te zijn om te onderscheiden wat eetbaar is van wat niet. De meeste geïnterviewden zijn van mening dat kip, koe en varken oneetbaar zijn. Voor 1% kan zand daarentegen wel worden gegeten.

Het team van wetenschappers probeerde deze misvattingen te verklaren. Hoogstwaarschijnlijk ontkennen de ouders de afkomst van het vlees van de dieren, omdat het dan moeilijk zou zijn om de echte oorsprong aan hen uit te leggen.

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek dat er op jonge leeftijd veel verwarring is als het om eten gaat. Nu is het aan de ouders om hun kinderen te helpen en bewuster te worden van voedsel. Zo kunnen ze op een dag zelfstandig en bewust keuzes maken over wat ze eten.

Wat geloofde jij toen je klein was?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt