Ze ondergaat 200 operaties om op stripfiguur te lijken: "Ik wil de grenzen uitdagen"

Janine image
door Janine

29 Juni 2022

Ze ondergaat 200 operaties om op stripfiguur te lijken: "Ik wil de grenzen uitdagen"
Advertisement

Kun je zo dol zijn op een stripfiguur dat je in zijn plaats wilt zijn? Absoluut, en er is niets mis mee om te fantaseren over het kunnen ontwaken in de rol van onze held en zijn leven leiden, maar het is veel extremer om dit verlangen te realiseren door talloze interventies te ondergaan om zijn uiterlijk aan te nemen. Een 27-jarige vrouw heeft haar toevlucht genomen tot cosmetische chirurgie om een ​​fotokopie van een fictief personage te worden, en slaagde in haar opzet nadat ze een grote som geld had uitgegeven.

via Daily Star

Advertisement

Model Pixee Fox heeft ongeveer £500.000 geïnvesteerd voor 200 operaties om haar uiterlijk te transformeren en zoveel mogelijk op een stripfiguur te lijken. De zevenentwintigjarige heeft een zeer populair Instagram-profiel waarop ze de resultaten van tal van esthetische operaties laat zien die voor discussies hebben gezorgd.

Veel ongefilterde opmerkingen beschuldigden haar van overdrijven, maar ze lijkt er gelukkig mee te zijn. De operatie die het model onderging, voorzag zelfs in de verwijdering van zes ribben om haar het gewenste lichaam te geven en is het eerste geval ter wereld waarin dit type operatie wordt uitgevoerd voor louter esthetische doeleinden. Het meest merkwaardige is echter het feit dat Pixee, voordat ze besloot een cartoon te worden, volledig tegen plastische chirurgie was.

Wat is er veranderd en wanneer is deze specifieke ambitie ontstaan?

Advertisement

"Ik weet het niet. Misschien komt het doordat ik altijd een heel artistiek persoon ben geweest? Als kind tekende en schilderde ik altijd en leefde in mijn eigen kleine fantasiewereld die in mijn hoofd was gecreëerd”, legt Fox uit. Omdat ze een groot tekentalent had, wilde ze er uiteindelijk uitzien als de personages die ze met potlood had gemaakt.

De eerste aspecten van zichzelf die ze besloot te veranderen waren haar neus, oogleden en borsten. Toen ze besefte dat de transformatie een heel lange reis zou worden, liet ze zich niet ontmoedigen, integendeel: ze ervoer het bereiken van haar doel als een uitdaging.

Pixee beschouwt zichzelf niet als een schoonheidspionier, maar eerder een voorbeeld van het overschrijden van grenzen. Ondanks dat ze beweert gezond te zijn en dat haar organen niet aangetast zijn, wordt ze tot enkele beperkingen gedwongen: ze moet een korset van 40 cm dragen, een soort externe ribbenkast.

Wat vind je van de beslissing van dit model?

Advertisement