Man mag niet weg van werkplek tijdens lunchpauze, hij lucht zijn hart online

door Skip

06 Juli 2022

Man mag niet weg van werkplek tijdens lunchpauze, hij lucht zijn hart online
Advertisement

Eenmaal klaar met universiteit of opleiding dan is zoeken naar een baan vaak de volgende stap. Je eigen weg vinden in het doolhof dat de arbeidsmarkt is, dat is niet altijd makkelijk. Het is in sommige gevallen een proces dat lang kan voortslepen, da's soms prettig, soms wat minder. Om dan het bedrijf te vinden dat bij je past, is niet eenvoudig. Iedereen is het minstens een keer wel eens overkomen het verkeerde bedrijf te kiezen.

Tegenwoordig, mede dankzij de grote golven van ontslag hebben veel mensen hun ongezonde en niet-passende werkomstandigheden achter zich gelaten.

Het verhaal dat we je zo gaan vertellen gaat over een werkgever die het zijn personeel verbiedt hun werkplek te verlaten gedurende lunchpauze van 30 minuten... waarom dan? Dat lees je hieronder. 

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Mijn baas is al dagen tegen iedereen aan het zeggen dat het verboden is het gebouw te verlaten gedurende de lunchpauze."

Zo opent de gebruiker zijn bericht op Reddit. Geschokt door het idiote verzoek van zijn baas wendde hij zich tot medegebruikers om met hen te delen hoe het personeel van de fastfoodketen waar hij voor werkt verplicht zijn om binnen te blijven van het gebouw waar ze werken.

De nieuwe manager verzoekt dus iedereen hun vrijheid op te geven om te gaan en staan waar ze willen. De pauze is niet doorbetaald.

"Ik keek hem een seconde aan ervan overtuigd dat hij een geintje maakte, maar hij verzekerde iedereen ervan dat dit een nieuwe regel was die we moesten naleven.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het is overduidelijk dat het verzoek vreemd en zonderling is. Vele mensen zouden zich afvragen wat de beweegreden achter het inperken van je grondrechten is maar het lijkt toch wel duidelijk te zijn dat het hier gaat om arbeidsplaatsen die niet goed voor je zijn

Waarschijnlijk wil de directie echt dat medewerkers hiermee akkoord gaan, anders kunnen ze hun baan verliezen als ze het niet doen.

Uit de opmerkingen onder het bericht blijkt hoeveel steun de man kreeg. Veel mensen adviseerden om direct elders een baan te gaan zoeken en vol te blijven houden totdat hij een betere baan heeft gevonden. Andere gebruikers vonden dat hij moest opkomen voor zijn rechten.

En, wat denk jij ervan? Ben jij in dezelfde of gelijksoortige situatie beland?

Advertisement