x
Werkgever ontslaat vrouw na het zien…
Waarom is Jezus altijd als blanke man afgebeeld? Uit enkele onderzoeken wordt helder waarom Jongen in OV wordt uitgelachen vanwege make-up, inschikken wil hij niet, gelukkig zijn wel

Werkgever ontslaat vrouw na het zien van haar TikTok-video's

02 Juli 2022 • Door Skip
10.671
Advertisement

Als werknemer zou het beter zijn als er geen overlap zou bestaan tussen je privéleven en je werkleven, of tenminste dat het ene leven het andere niet beïnvloedt. Hoe je je eigen vrije tijd indeelt buiten je werktijd zouden niet ter beoordeling moeten staan, of reden zijn tot ontslag zolang dit op geen enkele wijze botst met het hele bedrijfsgebeuren.

TikTokker Lexi Larson is onlangs aangenomen bij een techbedrijf dat een strikt beleid voert qua geheimhouding en vertrouwelijkheidsovereenkomsten. Lexi liet juist via TikTok weten dat ze ontslagen is door haar baas vanwege haar online leven, omdat ze de hoogte van haar salaris heeft gedeeld. Hieronder lees je hoe de vork in de steel zit.   


Lexi Larson is een beroemde creator binnen haar niche. Ze heeft vierentwintigduizend volgers op TikTok en is een video van haar onlangs als een lopend vuurtje over het internet gegaan dat meer dan 422.000 keer is bekeken. Waarom? Ze vertelde namelijk te zijn ontslagen vanwege haar online-aanwezigheid.

Lexi had sinds kort een nieuwe baan in de technologiesector en had ze het in meerdere video's gehad over haar salaris en hoe ze haar geld uitgeeft in Denver. Dat ze dat deed viel niet in goede aarde bij haar werkgever.

"Het is aan TikTok te wijten dat ik ben ontslagen, een paar weken geleden ben ik het erover gaan hebben dat ik een baan had gevonden in de technologiesector. Nou, ik werk er niet omdat ze me hebben ontslagen." zei Lexi in de video.

Lexi laat weten dat haar werkgever haar pagina online gevonden heeft en dat ze volgens het bedrijfsbeleid niet mocht delen wat ze verdient.

Lexi heeft de video verwijderd maar is desondanks enkele dagen later eruit gebonjourd. 

"Ze hebben me gezegd dat het hebben van dit account een veiligheidsrisico vormt omdat ik niet iets mag publiceren op mijn TikTok-profiel dat alleen voor het bedrijf bedoeld is."

De dame heeft aan haar werkgever gevraagd of dit een veiligheidsrisico was, waarop hij heeft gezegd dat het nu niets te maken had met de veiligheid van het bedrijf maar dat hij niet het risico wilde lopen.

De TikTokster geeft aan dat een voormalig werkgever haar weer in dienst heeft genomen en geen enkel probleem heeft met haar TikTok-account. Ze heeft echter recent niet bijster veel erop gezet omdat ze nog van slag is.

Wat denk jij ervan? Heeft de werkgever er goed aan gedaan of denk je dat Lexi niks fouts heeft gedaan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt