Jongen in OV wordt uitgelachen vanwege make-up, inschikken wil hij niet, gelukkig zijn wel

door Skip

01 Juli 2022

Jongen in OV wordt uitgelachen vanwege make-up, inschikken wil hij niet, gelukkig zijn wel
Advertisement

Iedereen zou zich vrij moeten kunnen voelen om zichzelf te kunnen zijn zonder daar oordelen over te krijgen. Dat je kleding kan dragen waardoor je je lekker voelt, dat je de look kan hebben die je het liefste hebt, waarin je jezelf het meest herkent, zonder dan dodelijke blikken te krijgen of erger nog, echt te worden geschoffeerd. Als ons iets niet bevalt kijken we toch gewoon een andere kant op en hoeven we niet koste wat kost negatief commentaar te leveren. Dit zolang de vrijheid en keuzes van de ander onze eigen persoon niet schaden. Degenen die er niet zo tegenaan keken hebben een jonge Mexicaan uitgelachen in de metro, want "schuldig" omdat hij make-up droeg. 

via SDP Noticias

Advertisement
soydamiancervantes/TikTok

soydamiancervantes/TikTok

Damián Cervantes heeft in een video op zijn TikTok-pagina verteld over de gebeurtenis waar hij bij was betrokken terwijl hij reisde met het OV. Hij lijkt niet van slag te zijn of er last van te hebben, maar lijkt juist zeker van zijn opvattingen en zegt trots:"ik leef om gelukkig te zijn, niet om anderen te pleasen." In het filmpje waar staat geschreven "Ze hebben me uitgelachen omdat ik zo de deur uit ben gegaan" vertelt hij niet inschikkelijk te willen zijn naar anderen toe en gewoon zichzelf te willen zijn. Hij vroeg mensen ook om positieve opmerkingen achter te laten die niet aan zouden zetten tot het koesteren van wrok. "Ik was hier in Pantitlán en een aantal jongens dreven de spot met mijn make-up en ja ik weet dat er vast iemand zal gaan roepen dat het mijn schuld is omdat ik ervoor koos me opgemaakt in het openbaar te begeven, maar ik ben geboren om gelukkig te zijn, niet om het anderen naar hun zin te maken."

Advertisement

Damián, die in de video is te zien met oogschaduw met glitters en blauwtinten gebruikte het sociale medium om zijn ervaring te delen en ook om een ogenschijnlijke simpele maar wel heel belangrijke boodschap te verkondigen.
Het lukt namelijk niet iedereen om zo voor de dag te komen zoals zij dat echt wensen, uit angst voor oordelen en mogelijke beledigingen van het adres van mensen die er moeite mee hebben wanneer mensen anders denken dan zij. Niet iedereen heeft de moed om zichzelf te zijn, niet bang zijn voor kritiek. Maar degenen die dat lukt door onvriendelijk commentaar van anderen te negeren is zeker een groot voorbeeld. Cervantes heeft het op zijn pagina vaak over de vrijheid van expressie en hoe dat losstaat van het geslacht dat je hebt en daar is hij zeker de enige niet in. Vele jongeren (en ook anderen) hebben door social media namelijk de mogelijkheid om gevoelige onderwerpen aan te snijden en mensen bewuster te maken van allerlei kwesties. Zijn volgers steunen hem en leven enorm met hem mee en bevestigen dat vooroordelen veel voorkomen. Maar hier staat moed en eendracht tegenover, en het is ten slotte een gegeven dat eendracht macht maakt.      

Advertisement